23. novembar 2023.23. nov 2023.
Odlična polusezona (foto: ŽRK Medicinar fb)

Odlična polusezona (foto: ŽRK Medicinar fb)

RUKOMET: POLUSEZONA MEDICINAR

Iznad svih očekivanja

Primarni sezonski cilj gotovo ostvaren u polusezoni. Rezultati iznad očekivanja. Plej of nije prioritet, ali svaku šansu treba iskoristiti
Dodatno podmlađen već mlad tim Medicinara ušao je u novu sezonu bez velikih očekivanja i presije visokih ambicija, a pred pauzu svi žale što je usledila sada. Tim kome je primarni cilj bio opstanak, ostvario je šest pobeda u deset kola, savladao šampionskog kandidtata Crvenu Zvezdu, uspeo da nadigra Bekament dva puta, čak i u porazima svima pruži jak otpor i bude jedno od najprijatnijih iznenađenja.

Bekament BB – Medicinar 28:30 (13:12)
Aranđelovac. Gledalaca: 400. Sudije: Mandić (Srbobran) i Kovačić (N. Sad). Sedmerci: Bekament 4(4), Medicinar 5(3). Isključenja: Bekament 12; Medicinar 16 minuta.
MEDICINAR: Jovanović 3, Obradović, Ilić, Radić, Radović 5, A. Vasić 6, Lacković, Gezović (4 odbrane), T. Vasić 1, Cvejić, Blagojević 4(2), Cvejić, Dragosavljević 6(1), Mandić 5, Vuksanović (1 odbrana).


Oslonjen na produkte sopstvene škole Medicinar je parirao iskusnijim ekipama. Uspeo da pobeđuje i nakon preokreta i da kontroliše igru i rezultat u maniru iskusnijih ekipa nego što realno jesu i posle deset kola Šapčanke su samo bod daleko od plej ofa. Uspele su nakon šest godina da savladaju Bekament u Aranđelovcu.

A. Vasić (foto: Super rukometna liga)


Tamara Mandić, već možemo reći seniorska reprezentativka najbolji je strelac tima sa 57 golova i šesti strelac lige. Jovana Dragosavljević je postigla 37, a Aleksandra Vasić 34 gola koliko i Jovana Jovanović, letošnje pojačanje. Medicinar je i treći napad lige, efikasniji je i od vodeće Jagodine.
Nastavak sezone je u januaru kada Medicinar dočekuje Železničar iz Inđije na domaćem terenu.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa