23. novembar 2023.23. nov 2023.
Zajedno do uspeha: VK Šabac Eliksir (foto: VK Šabac)

Zajedno do uspeha: VK Šabac Eliksir (foto: VK Šabac)

VATERPOLO: SUPER LIGA

Pauza pred derbije

Poraz od Novog Beograda očekivan. Šapčani na pauzi u domaćoj ligi do 2024. godine. Najvažniji mečevi slede. Mnogo derbija u narednoj fazi i mnogo neizvesnih učinaka. Liga izjednačenija
Za šabačke vaterpoliste su preostale još dve evrpske obaveze do kraja kalendarske godine, dok je na domaćoj sceni pauza pred treću fazu iskidanog Prvenstva. Šabac Eliksir je očekivano poražen od Novog Beograda, u narednom kolu je slobodan, sigurno prenosi bodove iz mečeva protiv Partizana i nakon Evro kupa sledi priprema važnih dvomeča.

Novi Beograd – Šabac Eliksir 23:9 (8:3, 5:0, 5:3, 5:3)
Beograd. Sudije: Šukić i Stanojević. Isključenja: NBG 22, Šabac Eliksir 18. Peterci: Novi Beograd 4(4).
N. BEOGRAD: Dobožanov, Martinović 1, Skumapkis 2, Granados 5, Vučinić, Ćetković, Drašović 2, Jakšić 5 (4), Perković, Filipović 3, Lukić 2, Vlahopulos 3, De Mikelis, Radulović.
ŠABAC ELIKSIR: Živojinović, Maraš, Filipović, Repanović, Kopcev, Krug 1, Babić, Stanić, Mačić 2, Dragović 2, Stojanović 4, Korać, Gavrilović, Toholj.


Šapčani će sigurno igrati u plej ofu ove sezone, a u narednih šest mečeva će biti poznato s koje pozicije kreću. Biće favoriti u dva meča protiv Novobeogradskih vukova, no na tu ulogu ne mogu računati protiv Zvezde i Radničkog, kao što ni rivali Šapca ne mogu sebe smatrati favoritom, te je pred nama izuzetno zanimljivih šest mečeva, no tek na početku 2024. godine.

M. Maraš (foto: VK Šabac)


Među timovima je malo nepoznanica, Novi Beograd je svakako prvi favorit do kraja, Zvezdu vide kao drugi tim po snazi, dok su Radnički, Šabac i Partizan odmah do crveno-belih. Vukovi su realno na poziciji šest, ali bolje od svih Valis, tim koji je pobeđivao i Zvezdu i Radnički, zna koliko mogu biti nezgodni, direktno su ih eliminisali iz grupe od šest najboljih i to u Valjevu. Upravo ova dva tima mogu biti potencijalna mina u sledećoj fazi, odnosno nokaut doigravanju.
D. B.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa