23. novembar 2023.23. nov 2023.
Snaga mladosti: F. Novaković

Snaga mladosti: F. Novaković

VATERPOLO: EVRO KUP

Najteže gostovanje

Polovičan učinak nakon četiri kola. Pad u jednom periodu igre u Rijci odneo priliku. Sledi meč protiv lidera grupe i ekipe u vrhunskoj formi
U Rijeci su se ponovili loši periodi igre Šapčana i cena za te „prazne“ minute je novi poraz u Evro kupu i neizvesnost do završetka poslednjeg kola po pitanju plasmana u narednu fazu. Kada je domaćin stekao osetnu prednost uspostavio je igru koja je njemu odgovarala i rutinski stigao do pobede.

Primorje – Šabac Eliksir 15:10 (4:2, 4:2, 4:3, 3:3)
Rijeka. Isključenja: Primorje 14, Šabac 16; Peterci: Primorje 2(1), Šabac 3(1).
PRIMORJE: Čubranić, Babić, Kadivec 1, Tončinić, Brubnjak 3(1), Brguljan 1, N. Čubranić, Babić 1, Burburan, Te Ril 4, Kripa 2, Paparić 3, Jurić.
ŠABAC: Živojinović, Maraš, Novaković 1, Repanović, Koptsev, Krug 1, Barać 1, Toholj, Mačić 2, Dragović 2, Stojanović 2, Korać 1(1), Gavrilović.


Već danas (23. novembra) Šabac Eliksir u pretposlednjem kolu gostuje u Budimpešti realno najkvalitetnijoj ekipi grupe C, to pokazuju rezultati. BVSC nije samo na vrhu Evro kup grupe, oni su i drugi u Mađarskoj, savladali su jedini sjajni Vašaš, u deset kola imaju devet pobeda, a vrlo ubedljivi nastupi protiv Primorja i Hanovera doveli su ih do četvrtfinala. Teoretski još nisu osigurali mesto, no malo čudo bi moralo da se desi da ne izbore plasman. Tartai, Čapo, Mesaroš igraju sve bolje i nalaze se u neverovatnoj formi. Svakako su favoriti na svom bazenu, gde znaju samo za pobede ove sezone u svim takmičenjima. Kako sezona odmiče sve je jasnije koliko je veliki uspeh bila pobeda nad Budimpeštom u Šapcu. U svim takmičenjima i više od 20 mečeva BVSC je poražen samo tri puta, jedan od tih izgubljenih mečeva se dogodio i u Šapcu.

A. Barać (foto: VK Šabac Eliksir)


Šabac je svakako u igri još uvek i zavisi od svojih rezultata. Dve pobede garantuju mesto među osam najboljih, a i u slučaju poraza u Budimpešti Šapčani će još imati šansu pod uslovom da Primorje ne pobedi u Hanoveru, te da u poslednjem kolu, uz pobedu Šapca BVSC slavi u Hrvatskoj.

D. B.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa