7. decembar 2023.7. dec 2023.
Najjači turnir u Srbiji – Šabac open (foto: Jovan Marković)

Najjači turnir u Srbiji – Šabac open (foto: Jovan Marković)

OBARANjE RUKE

Korak napred za sport

Na otvorenom prvenstvu Šapca u obaranju ruke nastupilo je 174 učesnika iz 11 država, a pravdu su delile internacionalne sudije sa liste IFA. Ovo je bio najjači turnir ove sezone, a verovatno i najjači od kada ovaj sport egzistira na kod nas.

-Veliki korak za naš sport, prvi put na turnirima imamo licencirane arbitre, original stolove za sportsko obaranje ruke, sve na nivou najznačajnijih takmičenja – rekao je Miloš Zejić, predstavnik organizaotra nadmetanja koje postoji već šest godina u Šapcu.

Među učesnicima bili su najbolji obarači ruke u svetu. Zvanične stranice federacija više država objavile su učinak svojih sportista u Šapcu, takmičenje je organizovano u rekordnom broju kategorija. Šabac open je i u kalendaru Svetske federacije za obaranje ruke.

-Zajedno radimo na širenju našeg sporta. Deluje da je snaga presudna, međutim ne pobeđuju uvek najsnažniji, već menatlno i psihološki najspretniji – istakao je Plamen Dimitrov.
Najuspešniji su se plasirali na Evropsko prvenstvo u Grčkoj narednog leta. Organizator takmičenja bila je Srpska unija za obaranje ruke i Sportski savez Šabac, uz pokroviteljstvo Grada Šapca.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa