7. decembar 2023.7. dec 2023.
Želja za još dva slavlja (foto: RK MP Eliksir)

Želja za još dva slavlja (foto: RK MP Eliksir)

RUKOMET: SUPER LIGA (pon. 19:00)

Derbi mirne zime

Poslednji meč u Šapcu u 2023. godini. Derbi kola. Metaloplastika već sada može praktično da obezbedi plej of. Dubočica pod imperativom lošeg niza
Za Leskovac Metaloplastiku Eliksir vežu lepe uspomene. U tom gradu je osvojila Kup 2022. godine, pobeđuje u nizu na gostovanju Dubočicu, uspeli su u tome i na startu ovog šampionata, međutim ime Dubočice donosi uspomenu na prošlosezonski poraz u Šapcu i taj ishod je najbolje upozorenje pred novi derbi u Zorki.

Metaloplastika ima odličnu polusezonu, a pobeda u derbiju garantuje još mirniju zimu. Već sada imaju plavi plus sedam u odnosu na prvu ekipu ispod plej of crte, a trijumf donosi veliku prednost od devet bodova i verovatno već sada osigurano doigravanje za titulu. Dubočica je uzdrmana u prethodna dva kola. Neočekivano je remizirala sa Ubom na domaćem terenu, a potom na istom mestu izgubila od Partizana. Od moguća četiri stigla samo do boda i uz novi neuspeh imali bi osetan zaostatak u borbi za plej of.

Najbolji strelac – M. Dodić (foto: RK MP Eliksir)


Šabački trener Đorđe Teodorović do sada je imao uspeha u mečevima protiv bivšeg kluba. U pet sezona, sedeći na klupama tri tima pretrpeo je samo dva poraza. Ipak uspešan niz je prekinuo Matić početkom jeseni. Kocić, Radulović, Atanasković, Pavlović, Ristović su izuzetna imena, reč je o dva tima kvalitetom blizu vrha i svakako je ovo derbi. Nakon 12 kola Šapčani imaju pobedu više i isti bodovni saldo kao prethodne sezone, dok Dubočica ima pet bodova više.

Meč u Šapcu će i zatvoriti celokupno kolo, pretposlednje pred dužu pauzu. Duel je zakazan za ponedeljak.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa