7. decembar 2023.7. dec 2023.
Mladost na oproštaju od 2023 (jesenji duel)

Mladost na oproštaju od 2023 (jesenji duel)

FUDBAL: PRVA LIGA SRBIJE

Prilika za lep kraj

Pobeda protiv Smedereva Mačvu vratila u plej of zonu. Trijumf u Novom Sadu učvršćuje ekipu u tom delu. Značajno bolje nego prethodne jeseni
Mačva je uspela da prekine niz uspeha Smedereva, uz pozitivan rezultat pruži i dobru igru, te napreduje u plej of zonu. Igra protiv Smedereva je i putokaz za gosotvanje poslednjeplasiranoj Mladost, što je i prilika za nova tri boda i nastavak proboja ka vrhu. Trijumf bi bio i miran zimski san i rasterećen rad do proleća i nastavka sezone.

Mačva – Smederevo 2:1 (1:0)
Stadion Mačve. Gledalaca: 700. Gl. sudija: D. Matić (NS); pomoćnici: Radovanović (Gruža) i Novaković (Guča). Strelci: Abdulahi u 14. i Novaković u 73. za Mačvu; Dimitrijević u 63. za Smederevo. Žuti kartoni: Novaković, Marković, Gočmanac (Mačva); Stojković i Ilić (Smederevo).
MAČVA: Gočmanac, Marković, Sladojević, Ristivojević, Savković, Vraštanović (Stevanović), Jovović, Novaković, Mijailović (Jevtić), Abdullahi, Ugiagbe (Ristić).
SMEDEREVO: Kaličanin, Kostić, Petronijević (Ožegović), Stojković (Ilić), Dimitrijević, Panić, Jovanović, Obradović (Pirgić), Stevanović (Jovanović), Ivić (Dragutinović), Radivojević.


Mladost jeste doskorašnji superligaš, međutim reč je o potpuno izmenjenom timu u odnosu na prethodnu sezonu i opstanak bi bio veliki uspeh za njih. Ostvarili su samo jednu pobedu ove sezone, umeli su da iznenade sa nekim remijima, poput onog u Smederevu ili protiv Dubočice, Tekstilca, imali su niz od tri meča bez poraza, međutim reč je o ekipi skromnih kvaliteta, drugoj najneefikasnijoj u ligi, svakako oslonjenoj na defanzivu. Nesumnjivo će ideja biti da umrtve meč i verovatno bi potpisali remi. Čečarić i Abadžija su najveće pretnje, dok je dobra defanziva (Elsin, Ilić, Kerkez...) izazov za crveno-crne.

Šapčani blagi favoriti u Novom Sadu


-Imamo nakon 19 kola pet bodova više u odnosu na prethodnu sezonu, pozitivnu gol razliku i tim mlađi u proseku za šest godina. Ovi momci daju sve od sebe, uprkos pehovima ne štede se ni sekunde i ja sam prezadovoljan. Sve to mora da se vrati i mislim da smo ispunili sva očekivanja tokom jeseni, iako žalimo za nekim nastupima, ali sveukupni utisak je izuzetno dobar – rekao je trener Kurtušić.
Poslednji put su ovi rivali u Novom Sadu igrali 1. novembra 2021. kada je Mladost slavila 2:0, no u tom trenutku je bila favorit, sada to nije slučaj. Pobeda Mačvi garantuje plej of mesto, a uz dozu sreće, možda i dodatni napredak pred pauzu.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa