Info

7. decembar 2023.7. dec 2023.
N. Toholj (foto: VK Šabac Eliksir fb)

N. Toholj (foto: VK Šabac Eliksir fb)

VATERPOLO: EVRO KUP (SUB. 19:00)

Za pobednički oproštaj

Poslednji evropski meč ove sezone. Prilika za revanš Nemcima za prvi duel i prilika da se sa maksimalnim učinkom na domaćem terenu Šapčani oproste od međunarodne scene. Duža pauza nakon meča
Ukoliko meč protiv Hanovera u subotu nije trebalo da ima rezultatski značaj, nadali su se navijači Šabac Eliksira da bi to moglo biti zato što su Šapčani ranije obezbedili četvrtfinale. Ipak, rezltatski značaj nije veliki, jer igraju rivali koji neće u narednu fazu. Nemci su samo protiv Šapca igrali na nivou ekipe najjače po imenima u grupi i učesnika Lige šampiona, dok Šapčane druge faze može da staje ubedljiv poraz u Rijeci.

Pobeda neće voditi u sledeću fazu, ali je važna za ekipu Nemanje Ličanina. Pobeda bi značila trijumf pred pauzu do ranog proleća, maksimalan učinak na domaćem bazenu, još jedan skalp velike ekipe i potvrda kvaliteta mladog tima.

P. Gavrilović (foto: VK Šabac fb)


Hanover je neporažen u Pro A ligi Nemačke, sedam pobeda i jedan remi je ostvario do sada, gotovo deceniju su igrali u Ligi šampiona, a što se tiče Evro kupa svakako su najveće razočaranje grupe C. Ekipa sa pet reprezentativaca Hrvatske, jedinim Mađarske i nekoliko asova Nemačke je morala više. U neizvesnim završnicama su poraženi u prva dva kola, potom su pobedili Šabac, da bi usledili ubedljivi porazi od Mađara i Rijeke.

Šabac je imao primarni cilj u Evropi plasman u grupnu fazu, što je i ostvareno. Porasle su ambicije nakon dve pobede na startu, no porazi u naredna tri, uz još neke nepovoljne ishode u drugim mečevima odneli su san. Po atmosferi na mečevima, Gradski bazen se istakao u celom Evro kupu i želja svih je da bude tako i na oproštaju. Pobeđene su odlične ekipe iz Mađarske, Hrvatske, zašto tu ne bi bila i Nemačka.

Nedostajalo nam je malo i sreće možda, ali tako je kako je, želimo da na pauzu odemo pobedom. Uveren sam da i Hanover želi da popravi utisak, imaju izuzetan tim i očekujem još jedan odličan duel – rekao je trener Nemanja Ličanin.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa