7. decembar 2023.7. dec 2023.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Prijem predstavnika udruženja OSI povodom Dana OSI

Zajedničko savladavanje barijera

Lift platforme postavljene na zgradi Policijske uprave i na ulazu u Gradsku kuću. Potrebno da Šabac bude grad jednakih mogućnosti za sve. Odlična saradnja Grada i resornog Ministarstva. Udruženja incijatori projekata
Predstavnici Grada i Ministarstva za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja ugostili su u Gradskoj kući predstavnike šabačkih organizacija osoba sa invaliditetom povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom. Ovim povodom nedavno su puštene u rad lift-platforme na Gradskoj kući i Policijskoj upravi Šabac namenjene paraplegičarima i kvadriplegičarima zbog lakšeg pristupa ovim ustanovama. Platforme su rezultati projekta „Bez barijera do institucija“.

-Zahvalni smo Gradu i resornom Ministarstvu na pomoći koja nam je pružena. Projekat je omogućio da osobe sa invaliditetom bezbedno i dostojanstveno pristupe institucijama i ostvare svoja prava za koja je potreban odlazak u institucije. Na taj način su OSI jednaki sa drugim građanima Šapca i zajedno činimo da Šabac bude grad bez barijera i da bude grad jednakih mogućnosti za sve - rekao je nakon prijema sekretar Udruženja paraplegičara Mačvanskog okruga Slaviša Savić.

Grad u saradnji sa državom i resornim ministarstvom unapređuje saradnju sa organizacijama OSI, istakao je predsednik Privremenog organa uprave Šapca dr Aleksandar Pajić.

- Izdvajamo značajna sredstva za podršku radu organizacijama osoba sa invaliditetom na svojoj teritoriji. Drago mi je što smo, u saradnji sa Udruženjem paraplegičara i Ministarstvom uspeli da postavimo rampe na Gradskoj kući i zgradi Policijske uprave. Trudimo se da sa svih 11 udruženja, koje okupljaju 2.950 osoba sa invaliditetom na teritoriji Grada imamo dobru saradnju i da budemo kontinuirana podrška. Uveren sam da ćemo i u budućnosti unapređivati saradnju - rekao je Pajić naglasivši da je Gradska uprava, zajedno sa Udruženjem paraplegičara aktivno učestvovala u projektu Ministarstva “Srbija bez barijera”.

Foto: Glas Podrinja


-Imamo odličnu saradnju sa Ministarstvom. Realizovali smo u prethodne tri godine više projekata. Slobodno mogu reći da je Ministartstvo za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja jedno od onih koje s mnogo pažnje gleda na Šabac i da je dalo doprinos da naš grad bude lider u domenu socijalne zaštite.

Ministarstvo i Grad imaju odličnu saradnju, što je vidljivo kroz rezultate naglašava Biljana Barošević, pomoćnica ministra za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja.

- Ovde je realizovano više starteških projekata. Napominjem primer projekta “Bez barijera do obrazovanja” kroz koji je u Medicinsku školu “Dr Andra Jovanović” ugrađen lift namenjen osobama sa invaliditetom, vidimo konkretne rezultate projekta “Bez barijera do institucija”. Udruženja su bila incijatori projekata u skladu sa prioritetima za njihove članove. Grad Šabac je primer dobre prakse i načina na koji zajedno gradimo Srbiju bez barijera - rekla je Biljana Baroševi koja je na čelu Sektora za zaštitu OSI pri Ministarstvu.
D. B.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa