4. januar 2024.4. jan 2024.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

OPŠTINA VLADIMIRCI IZ UGLA ČELNOG ČOVEKA GORANA ZARIĆA

Poverenje birača obavezuje, ne smemo stati

NA NEDAVNIM IZBORIMA GARNITURA KOJA VODI LOKALNU SAMOUPRAVU DESETAK GODINA DOBILA JE ZAVIDNO POVERENjE BIRAČA. OVIH DANA U TOKU JE ASFALTIRANjE SEOSKIH PUTEVA A VIDNO NAPREDUJE I ULICA U VAROŠICI, NIČE I NOVO OPŠTINSKO ZDANjE A POČINjE I RAD NA ZGRADI KONAKA, POSLE KROVA RADIĆE SE NA SPOLjNOM I UNUTRAŠNjEM SANIRANjU VREMEŠNOG ZDANjA PRED OBIMNE RADOVE KOJI ĆE BITI REALIZOVANI U NAREDNOM PERIODU POPUT GEOTERMALNE BUŠOTINE, NOVE ŠKOLE SA FISKULTURNOM SALOM U PROVU I UZ BROJNE DRUGE PROJEKTE KONSTANTAN RAZGOVOR SA SUGRAĐANIMA ZA BOLjE USLOVE ŽIVOTA A OBEZBEDIĆE SE I BESPLATAN VRTIĆ ZA DECU IZ SOCIJALNO UGROŽENIH PORODICA
Čelni čovek opštine Goran Zarić svoje viđenje stavlja u ram priče da se na polju boljitka neće stati:
- Lepo je videti da mnogi poslovi teku zahvaljujući lepom vremenu a da ih u punoj meri realizujemo uz pomoć Vlade Republike Srbije. To je samo najava brojnih aktivnosti u 2024. godini, veli Zarić i dodaje:

- Poverenje građana se stiče letima i naravno obavezuje. U prilog tome ide, za naše vlasti, uređenje sportskog kompleksa za mlade, terena u osnovnim škola po selima preko crpne stanice u Provu uz pomoć države i oko 40 kilometara asfaltom prekrivenih puteva. Nikla je i nova zgrada predškolske ustanove Suncokreti, radovi u Domu zdravlja i obnova seoskih zdravstvenih stanica. Uz pomoć Ministarstva rudarstva i energetike subvencionisana je sanacija kuća i stanova a uz pomoć Ministarstva za brigu o selu rešili smo stambeno pitanje preko 30 porodica, u dahu zbori Zarić.

Foto: "Glas Podrinja"


Naši planovi sežu do 2027. godine dodaje Zarić zadovoljno ističući:
-Geotermalna bušotina je na redu i želja da se ostvari san o banji u Vladimircima kao pokretač turizma i u selima pošto smo među retkim ekološki čistim predelima do kojih će voditi novih 40 kilometara asfaltnih puteva priključci na vodovodnu mrežu sela koja do sada nisu priključena , najavljuje radna leta čelni čovek opštine.


- U toku je nabavka minibusa za besplatan prevoz građana opštine a posebno se brine o konstantnom razgovoru sa žiteljima opštine i pokušaj u okviru mogućnosti da im se izađe u susret preko nadležnih službi sa ciljem da se unapredi kvalitet života u svakoj sredini. Uređen je i Dom učenika a prelep je i deo uz reku Vrbićanku uz uređeno priobalje prostor za šetnju i odmor uz reku ali i rekonstrukcija kompleksa bazena, dodaje Zarić. Radilo se puno i na polju turizma uz uređenje etno-parka kao mesto svih manifestacija sa prigodnom binom u istom stilu a tik uz ovaj kutak prepun starina niče i novo opštinsko zdanje sa ciljem da se uvede jedinstveno upravno mesto. Subvenionisano je konstantno kopanje dubinskih bunara, nova vodovodna mreža, očišćene divlje deponije, veli Zarić.



Tri manifestacije znak su raspoznavanja Vladimiraca kao bogom danog za gastronomske praznike:
-Gudijada kao dokazani brend i Sačijada koja sa oreolima pobednika i van granica zemlje nešto je čime se dičimo uz Petrovdanske dane koji vrve od sadržaja. Činimo sve i činićemo i nadalje da što više ljudi dođe u Vladimirce sredinu zatalasale oaze zelenila svojstvenog samo Posavini, vreme turizma u opštini najavljuje Zarić.

Nisu zaboravljeni ni kulturni sadržaji dodaje:
-Rekonstruisan je i Dom kulture gde vri od dešavanja uz koncerte, filmske projekcije a radi se novi Dom kulture u Matijevcu uz rekonstrukciju Domova kulture u Debrcu i Krniću Uz očekivanu sanaciju zgrade Konaka, dovoljno za zadovoljstvo urađenim u prethodnih desetak godina ali i u letu na isteku , sumira Zarić, uz još jednom ponovljeno da se tu neće stati.
Sreten Kosanić

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa