11. januar 2024.11. jan 2024.
Pisma čitalaca

Pisma čitalaca

Navršilo se šest meseci od smrti doktora Ljubomira Popovića – Mikice.

Doktor Ljubomir Popović rođen je u Šapcu 29.09.1937. godine. Završio je Medicinski fakulet u Beogradu 1963. godine. Po završetku studija primljen je u radni odnos na radno mesto lekara – stažiste počev od 16.05.1964. godine. Završio je specijalizaciju iz ortopedije. Radio je u Medicinskom, kasnije Zdravstvenom centru u Šapcu u službi ortopedije na radnom mestu lekar specijalista ortoped, sve do odlaska u penziju 28.02.1998. godine.

Bio je direktor Zdravstvenog centra u Šapcu u jednom mandatu. Dr Ljubomir – Mikica Popović mnogo je voleo fudbal. I za vreme studija dolazio je u Šabac i trenirao i igrao za Fudbalski klub Mačva iz Šapca.

Zbog obaveza na studijama i kasnije prilikom rada u Medicinskom centru kao lekar na stažu a kasnije specijalista nije se mogao posvetiti profesionalnom igranju fudbala. Zato je po odlasku na radno mesto u Medicinski centar u Šapcu igrao za ekipu Medicinskog centra koja se tada takmičila u ligi radnih kolektiva u Šapcu, gde je svako preduzeće i fabrika imala svoj fudbalski klub.

Dr Mikica kao najbolji i najiskusniji igrač bio i kapiten tima Medicinskog centra u kome su pored njega igrali i dr Momčilo Ikodinović, dipl. pravnik Mića Popović i medicinski tehničari, bolničari, službenici i ostali. I pisac ovih redova igrao je u navedenom timu.
Miroslav Ivanović, pravnik Šabačke bolnice u penziji

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa