13. oktobar 2022.13. okt 2022.
Pola veka mature
SEĆANjE NA ŠKOLSKE DANE

Pola veka mature

Prošlog petka bivši učenici OŠ “Stojan Novaković” u Šapcu su obeležili 50 godina od završetka osnovne škole 1972. godine. Od 94 učenika iz četiri odeljenja, većina su prvo bili učenici prvog razreda OŠ “Sele Jovanović” (sada OŠ “Jevrem Obrenović”), a u drugi razred su prešli u “Stojanovu” školu, 1965. godine, koja je tada počela sa radom. Svakako, u to vreme, neka deca su došla i iz drugih škola i mesta.

Direktor škole Mladen Lazić, je nekadašnje đake proveo po školskom dvorištu i učionicama, da bi se prisetili školskih dana. Prozivka je za sve bila dirljiva i topla, a najčešće su se pitali: “Zar smo već toliko stari?” U učionicama, gde su pohađali nastavu, ponovo su se prisetili dogodovština iz đačkih dana, nestašluka, poneke ljubavi, svojih učiteljica i nastavnika, kao i bivših drugara. Ovo je bio razlog da se ponovo ozare lica, posle prvih trenutaka pri susretu, jer su se prisetili da je prošlo dosta godina od završetka osnovne škole.

Da bi se malo zabavili, izabrali su najlepše ime generacije. Nisu glasali, jer za to nije bilo potrebe, već su pobedu odneli bivši učenici, koji imaju najviše istih imena. Najlepše ime je Rade, jer se četiri druga tako zovu, a drugo mesto su tri Ljiljane, tri Milene i tri Slavice.

Druženje je nastavljeno u restoranu “Mali Balkan” uz divnu muziku grupe “Kafanica” i sećanje na misao: “Rastali smo se u najlepšem trenucima mladosti, a sada se sastajemo u nejlepšim trenucima starosti”.
Rade Alimpić

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa