11. januar 2024.11. jan 2024.
A. Mačić – plava kapica (foto: Vijesti/Krsto Vuković)

A. Mačić – plava kapica (foto: Vijesti/Krsto Vuković)

VATERPOLO: EVROPSKO PRVENSTVO

Sedmorica u četiri tima

Jedan sadašnji i šest nekadašnjih igrača Šapca nastupa u četiri reprezentzcije na Evropskom prvenstvu. Predstavnik u svakoj od četiri grupe. Rusija da nastupa broj bi bio i dvocifren
Na Evropskom prvenstvu u vaterpolu ovdašnji Vaterpolo klub „Šabac Eliksir“ ima jednog reprezenta iz aktuelnog sastava, no u Zagrebu i Dubrovniku nastupa sedam igrača koji su donedavno branili boje Šapčana, raspoređeni ih u četiri selekcije.

Aljoša Mačić nastupa ove sezone za Šabac Eliksir, dok na EP predstavlja Crnu Goru. Letošnje pojačanje je redovan član startne sedmorke jugozapadnih suseda. Ima poverenje selektora Gojkovića. Dok zaključujemo tekst iza sebe ima dva nastupa. Igrao je u mečevima protiv Francuske i Španije, dok je u ponedeljak uveče rival bio domaćin Hrvatska u svakako najkvalitetnijoj grupi na Šampionatu. U prva dva kola postigao je i jedan gol.

Za Srbiju ne igra niko iz aktuelnog sastava ovdašnjeg kluba, ali su među reprezentativcima ljubiteljima vaterpola u Šapcu poznata imena. Golman Radoslav Filipović je tri sezone branio za Šabac, potom Nikola Lukić, kao i Marko Radulović koji su po jednu sezonu igrali za Šapčane odakle su prešli u Kragujevac. Filipović je danas član Oradee, dok su Lukić i Radulović prvotimci Novog Beograda. Srbija je u prvoj fazi igrala protiv: Izraela, Nemačke i Malte. Lukić je u startna dva meča postigao jedan, a Radulović osam golova i vodeći je strelac reprezentacije.

M. Radulović – bela kapica (foto: Slobodan Sandić/VSS)


Dvojica reprezentativaca Gruzije takođe su značajne korake napravili u ekipi Šapca. Nika Šušijašvili se igrama na Gradskom bazenu nametnuo u Srbiji i preporučio Novom Beogradu u periodu stvaranja tima za prvu šampionsku titulu. Dorineo je plasmanu Šapca u Premijer regionalnu ligu. Među Gruzinima je i Dušan Vasić koji je za Šabac nastupao u sezoni 2019/20. Gruziju je žreb u prvoj fazi vodio na velikane: Italiju, Mađarsku i Grčku. Protiv Italije i Mađarske Vasić je postigao dva gola, dok se Nika nije upisivao u listu strelaca..

Na koncu, među reprezentativcima Slovačke je Marek Tkač, vaterpolista Šapca u sezoni 2020/21. On je jedan od lidera reprezentacije. Postigao je četiri gola u pobedi protiv Slovenije, a rivali su još bili Holanđani i Rumuni.

Da nije bilo napada Rusije na Ukrajinu i sankcija Rusiji, nesumnjivo bi i oni bili na EP, a standardni reprezentativci sadašnji igrači Šapca Ivan Koptsev i Nikita Krug, kao i doskorašnji igrač Timur Šaikutidinov.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa