4. april 2024.4. apr 2024.
F. Novaković fantastičan

F. Novaković fantastičan

VATERPOLO: REGIONALNA LIGA

Srušen još jedan velikan

Lutaju organizatori Regionalne lige, iz sezone u sezonu, od 2020. godine menjaju sistem takmičenja, te mnogi na ovo takmičenje gledaju sa potcenjivanjem. Ipak, niko ne odustaje od njega, jer bivša Jugoslavija je vaterpolo region i dueli protiv velikih klubova i vrhuskih ekipa svima su potrebni. Šabac Eliksir može i mora biti prezadovoljan sa dva odigrana duela i pobede nad Mornarom i velikom Mladošću. Pobeđene su odlične ekipe, još jedan velikan je nadigran u Šapcu, a u oba meča ekipa se dizala nako lošeg starta i nalazila put do pobede.

Šabac Eliksir – Mornar (S) 13:9 (2:2, 4:3, 2:0, 5:4)
Gradski bazen. Gledalaca: 600.
ŠABAC ELIKSIR: Maraš, Novaković 2, Tomić, Koptsev, Krug 2, Babić, Stanić, Mačić 1, Dragović 3, Stojanović 2, Korać 3, Gavrilović, Toholj.
Šabac Eliksir – Mladost (Z) 11:10 (0:3, 4:3, 3:2, 4:2)
Gradski bazen. Gledalaca: 800. Sudije: Ivanovski i Đorđi.
ŠABAC ELIKSIR: Maraš, Novaković 3, Tomić, Koptsev, Krug, Babić, Stanić, Mačić 2, Dragović 3, Stojanović 2, Korać 1(1), Gavrilović, Toholj.


Šapčani su igrali bez Živojinovića, Repanovića, Baraća, veći deo utakmice protiv Zagrepčana i bez Maraša i Koptseva, ali su preostali igrači odgovorili svemu i pokazali mnogo, pre svih Novaković. Ukupno je pet puta zatresao mrežu, no posebno golovi protiv velike Mladosti bili su oni ključni.
-Vrlo sam zadovoljan nakon ovih duela i naravno pobedama. Važno raspored ne opteretiti mečevima baraža, igrali smo protiv odličnih ekipa i pokazali da je forma u uzlaznom nivou pred finiš sezone – rekao je trener Nemanja Ličanin.

O. Stojanović (foto: VK Šabac)


U regionalnom takmičenju preostao je još jedan turnir, gostovanja Mladosti i Mornaru (6 i 7. april). Šapčani su trenutno sigurni van opasne zone i vrlo blizu opstanka u Premijer regionalnoj ligi.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa