4. april 2024.4. apr 2024.
Foto: JKP "Stari grad"

Foto: JKP "Stari grad"

Veći kapaciteti gradskog Prihvatilišta za pse

Proširenje kapaciteta naravno nije način za trajno rešenje problema napuštenih pasa. Zbog toga će Grad Šabac, preko JKP “Stari grad“ u narednim sedmicama početi akciju besplatnih sterilizacija vlasničkih pasa. Za ovu namenu budžetom je odvojeno 3 miliona dinara, što bi trebalo da pokrije oko 400 sterilizacija
Kapaciteti gradskog Prihvatilišta za pse prošireni su za 15 novih mesta koja su namenjena psima koji nisu socijalizovani za boravak u boksovima sa drugim jedinkama. Ovo bi trebalo da doprinese da ne dolazi do incidenata i povređivanja među psima koji se nalaze u Prihvatilištu.

Proširenje kapaciteta naravno nije način za trajno rešenje problema napuštenih pasa. Zbog toga će Grad Šabac, preko JKP “Stari grad“ u narednim sedmicama početi akciju besplatnih sterilizacija vlasničkih pasa. Za ovu namenu budžetom je odvojeno 3 miliona dinara, što bi trebalo da pokrije oko 400 sterilizacija.

Trenutno se u gradskom Prihvatilištu nalazi oko 180 pasa. Mnogi od njih su rasni, ima velikih, malih, kratkodlakih, dugodlakih... Iz gradskog Prihvatilišta pozivaju sve koji razmišljaju o nabavci psa da ih posete i možda baš tu pronađu svog novog najboljeg prijatelja.
M.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa