4. april 2024.4. apr 2024.
Foto: D. Krsmanović

Foto: D. Krsmanović

OSNOVNA ŠKOLA „JANKO VESELINOVIĆ“ PROTEKLE SUBOTE BILA DOMAĆIN TRADICIONALNIH „SUSRETA UČITELjA“

Dobra organizacija i prijatan ambijent „Jankove“ škole oduševili učitelje

Poslednje subote u martu, u Osnovnoj školi „Janko Veselinović“ u Šapcu, Društvo učitelja Šabac organizovalo je tradicionalne Susrete učitelja, pod pokroviteljstvom Gradske uprave grada Šapca. Preko 200 učitelja razmenili svoja profesionalna iskustva i upoznali sa inovacijama u radu sa učenicima
Pored stalnog stručnog usavršavanja u svojim školama kroz interakciju među odeljenjima i razredima i razmenom iskustava iz prakse, sa časova, učitelji i na ovaj način imaju priliku da prikažu i usavršavaju svoja znanja i veštine. Pored učitelja iz šabačkih škola, susretu su prisustvovali i brojni prosvetari iz Ljubovije, Volujca, Debrca, Vladimiraca, Koceljeve...

Cilj ovako organizovane strukovne manifestacije je usavršavanje znanja i veština u nastavi zbog primene inovacija u radu sa učenicima, u skladu sa savremenim pravcima razvoja društva koje se odražava i na učiteljski poziv.

Foto: D. Krsmanović


Autori seminara iz svih krajeva Srbije, kolege su polaznika koji su, istražujući razne segmente nastave, razvojne psihologije, didaktike, otkrivali načine kako da se dodatno poboljša rad učitelja.

Na taj način učitelji Srbije dodatno se povezuju i razmenjuju profesionalna iskustva, uz neizbežno podsećanje na školske dane i evociranje uspomena iz vremena kada su učitelji bili đaci, jer mnogi su tada sedeli jedni pored drugih u školskim klupama. Društvo učitelja Šabac pripremilo je osam veoma korisnih i aktuelnih radionica: “Da inkluzija bude bolja - razvijanje didaktičkih materijala“, “Dobar zadatak - put do postignuća kratak“, “Interpretacija prirode“, “Od lutke do znanja“, “U školi je lako kad vrednovati znaš kako“, “Narodne igre u nastavi i vannastavnim aktivnostima od 1. do 4. razreda“, „Učitelji u svetu linija, boja i oblika“ i “Moć darovitih učenika - korak dalje“.

Foto: D. Krsmanović


- Dugi niz godina sam organizovala Susrete učitelja, a sad sam realizator jedne od obuka. Zahvaljujem se polaznicima što su odvojili ovaj divan, subotnji dan i učestvovali u ovoj radionici, kao i drugim radionicama naših dragih kolega iz Društava učitelja cele Srbije - rekla je Suzana Mijušković, predsednica Saveza učitelja Republike Srbije, „krovne“ organizacije učitelja u našoj državi.

- Društvo učitelja Šapca povezuje sve učitelje iz škola šabačke opštine i škola okolnih opština, tako da je danas preko 230 učitelja posetilo našu školu i iskustveno obogatilo svoju profesiju u druženju i učenju. Radionice su bile zanimljive, raznovrsne i mislim da je svako mogao da izabere neku prema svojim interesovanjima. U jednoj od radionica autori su bili i kolege iz Osnovne škole “Janko Veselinović“ iz Beograda. Postoji ideja da se naši i njihovi učitelji povežu, posećuju i sarađuju. Ističem i oduševljenje brojnih kolega atmosferom i prijatnim ambijentom u prostoru naših domaćina, šabačke „Jankove“ škole - naglašava Snežana Berić, predsednica Društva učitelja Šabac.
D. Krsmanović

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa