4. april 2024.4. apr 2024.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

POČELA OBUKA NOVIH PRIPADNIKA DVD-A

Ozbiljna podrška profesionalnim jedinicama

Obuku sprovode pripadnici MUP-a, Sektora za vanredne situacije, Vatrogasnog savez Srbije i Nacionalnog trening centra. Na teorijskoj i praktičnoj obuci pripadnici će steći određena znanja i iskustva u oblasti zaštite od požara, preventivne, kao i načina reagovanja u slučaju požara, ali i drugih elementarnih nepogoda
Počela je obuka pripadnika Dobrovoljnog vatrogasnog društva “Prnjavor“, koja će se u naredna četiri vikenda obavljati u Centru za stručno usavršavanje na Letnjikovcu. Na obuci je desetak budućih dobrovoljnih vatrogasaca, što je oko polovine od ukupnog broja koje broje društvo.

-Kada završimo obuku moći ćemo da se registrujemo u APR-u i da počnemo sa radom. Dobili smo jedno vozilo, očekujemo i drugo terensko vozilo, kao i opremu koju nam je obezbedio Vatrogasni savez Srbije. Veliku podršku i pomoć imamo od Odeljenja i Sektora za vanredne situacije, MUP-a, Grada Šapca i Mesne zajednice Prnjavor, rekao je Siniša Lukić, pripadnik DVD “Prnjavor“.

Foto: "Glas Podrinja"


Obuku sprovode pripadnici MUP-a, Sektora za vanredne situacije, Vatrogasnog savez Srbije i Nacionalnog trening centra. Na teorijskoj i praktičnoj obuci pripadnici će steći određena znanja i iskustva u oblasti zaštite od požara, preventivne, kao i načina reagovanja u slučaju požara, ali i drugih elementarnih nepogoda.

-Cilj je da se novoformirano vatrogasno društvo na najbolji način obuči, kako bi predstavljali ozbiljnu snagu u oblasti zaštite i spasavanja na teritoriji grada Šapca i kako bi bili ozbiljna podrška profesionalnim jedinicama vatrogasaca - spasilaca. Želja nam je da se formira još DVD-a, ali i da se podigne nivo spremnosti postojećih. DVD „Grušić“ je svetla tačka. Pored njih imamo DVD u Bogatiću, Loznici, Lešnici. Cilj nam je da u narednom periodu oni budu još obučeniji i opremljeniji za delovanje u vanrednim događajima i situacijama, kako bi se građani Šapca i Mačvanskog upravnog okruga osećali bezbednije, rekao je načelnik Odeljenja za vanredne situacije Šabac Ivan Spajić i zahvalio gradonačelniku Šapca Aleksandru Pajiću na podršci, kao i Zoranu Zdravkoviću na pomoći oko organizacije i realizacije obuke DVD-a.

Foto: "Glas Podrinja"


Početku obuke prisustvovao je i gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić. Gradonačelnik je izjavio da je strateški interes grada da se formiraju jedinice DVD-a na teritoriji grada, kako bi mogli da deluju u slučaju požara, ali i drugih elementarnih nepogoda.

-DVD “Prnjavor“ je drugo društvo formirano na teritoriji Šapca posle DVD “Grušić“ koje je počelo sa radom 2022. godine i do sada je imalo više od 50 intervencija. DVD “Grušić“ ima fantastične rezultate, u njihovom opremanju su učestvovali i Grad i Republika, a zainteresovanost meštana za angažovanjem u društvu je izuzetno velika. Po završetku obuke i DVD “ Prnjavor“ će na adekvatan način moći da pomaže graćanima. Formiraćemo jedno DVD i na teritoriji Posavotamnave kako bi čitava teritorija grada bila pokrivena. Ukoliko postoji neki problem u mestima udaljenim od grada prođe mnogo vremena do dolaska profesionalne jedinice, ovako je DVD tu da prioriteno reaguje, rekao je gradonačelnik Pajić i zahvalio i članu Hradskog veća Zoranu Zdravkoviću na tome što svoj posao radi na najvišem nivou i predstavlja sponu imeđu grada i Odeljenja za vanredne situacije, a u cilju zaštite građana na najvišem nivou.

Foto: "Glas Podrinja"


Obuku će proći i još jedan broj novih pripadnika DVD “ Grušić“. Zajedno sa novoobučenim članovima DVD „Grušić“ će brojati više od 30 pripadnika.
M.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa