4. april 2024.4. apr 2024.
Foto: Dom kulture Prnjavor

Foto: Dom kulture Prnjavor

TREĆI „DANI POZORIŠTA U PRNjAVORU“

Nagrada publike „Poštaru“ iz Jagodine

Treći “Dani pozorišta u Prnjavoru” održani su od 27. marta do 2. aprila. Publika je besplatno mogla da pogleda sedam predstava u sali Doma kulture „Prnjavor“. Za najbolju predstavu, ocenom 4,86 izabrali su predstavu „Poštar uvek zvoni 2h“ Gradskog pozorišta iz Jagodine.

Foto: Dom kulture Prnjavor


Festival je počeo na dan kad se obeležava i Svetski dan pozorišta, a otvorio ga je glumac i reditelj iz Prnjavora Dragutin Marković Markan. Ovom prilikom organizatori su uručili i plakete za dugogododišnji doprinos u razvoju Amaterskog pozorišta “Prnjavor”, dugogodišnjem članu Leontiju Jevtiću Leki i saradniku Vitomiru Vasiljeviću, kao znak zahvalnosti što su dugo godina uz njih.
Predstava koja je otvorila ovogodišnji festival je “Čudo u Šarganu“, Amaterskog pozorišta „Masuka“ iz Velike Plane.

Foto: Dom kulture Prnjavor


Organizatori zadovoljni
-Čast i zadovoljstvo je imati jedan ovakav pozorišni festival u Prnjavoru. Dom kulture „Prnjavor“ i naše mesto to i zaslužuju nakon mnogo godina truda, rada i zalaganja. Publika je uživala u kvalitetnim predstavama i glumi, a najbolje su svojim glasovima i nagradili. Potrudili smo se da budemo dobri domaćini kako bismo naš festival što bolje pozicionirali na mapi pozorišnih festivala Srbije. Već počinjemo da razmišljamo o sledećem. Zahvaljujemo se svim prijateljima koji su učestvovali ove godine na Festivalu i našoj publici prikazali fantastične predstave. Hvala vam od srca što ste bili naši gosti. Hvala vernoj publici. Iz godine u godinu raste posećenost našeg festivala, a ove godine imali smo oko 1.000 posetilaca za sedam dana. Moramo da se zahvalimo i „Tim radiju“, koji nam je pružio medijsku podršku, kao i televizija „Prva“, televizija „KCN“, televiziji „AS“, „Glasu Podrinja“, „Portalu 24/7“... Hvala i generalnom pokrovitelju gradu Šapcu za podršku. Vidimo se i sledeće godine u istom terminu na četvrtim “Danima pozorišta u Prnjavoru”. Neka živi pozorište, rekao je direktor Doma kulture „Prnjavor“ Mario Maksimović po završetku trećih „Dana pozorišta u Prnjavoru“.


Foto: Dom kulture Prnjavor


Nagradu za najbolju glumicu večeri po oceni publike dobila je Jelena Stojadinović za ulogu Cmilje.
Drugo veče festivala, gosti iz Despotovca, Teatar “Resava” odigrao je predstavu “Ruženje naroda”.
Nemanja Radivojević za ulogu Jezdimira Kuštrimovića nagrađen je od strane publike za najboljeg glumca večeri.

Foto: Dom kulture Prnjavor


Treće večeri festivala gostovalo je Pozorište “Raša Plaović” iz Uba sa predstavom “Doktor Molijer”.

Foto: Dom kulture Prnjavor


Nagradu za najboljeg glumca večeri po oceni publike dobio je Žikica Milošević za ulogu Čiče.
Četvrte večeri festivala prvi put u Prnjavoru je gostovalo Gradsko pozorište iz Jagodine i odigrali su predstavu “Poštar uvek zvoni 2h”.

Nagradu za najbolju glumicu večeri po oceni publike ove večeri dobila je Marija Miladinović za ulogu Anđelke.

Foto: Dom kulture Prnjavor


Pete večeri gostovalo je pozorište „Teatar 91“ iz Aleksinca sa predstavom “Čija je ovo noga”. Aleksinačko pozorište takođe se prvi put predstavilo publici u Prnjavoru.

Nagradu za najboljeg glumca večeri po oceni publike dobio je Predrag Milenković za ulogu Toma Kervuda.

Foto: Dom kulture Prnjavor


Šeste večeri festivala gosti iz Petrovca na Mlavi, pozorište “Dragoljub Milosavljević Gula” odigralo je predstavu “Ne očajavajte nikad”.

Foto: Dom kulture Prnjavor


Publika je diplomom za najboljeg glumca večeri nagradila Jovana Ivkovića za ulogu Marsela Šabanona.
Završne večeri Festivala u čast nagrađenih odigrana je komična monodrama “Srpski Hamlet” Teatra Vožd. Prvobitno je bilo planirano da Festival zatvori predstava istog pozorišta „Nora lutkina kuća“, ali je usled zdravstvenih razloga došlo do promene u programu.
M.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa