Инфо

11. јануар 2024.11. јан 2024.
А. Мачић – плава капица (фото: Вијести/Крсто Вуковић)

А. Мачић – плава капица (фото: Вијести/Крсто Вуковић)

ВАТЕРПОЛО: ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО

Седморица у четири тима

Један садашњи и шест некадашњих играча Шапца наступа у четири репрезентзције на Европском првенству. Представник у свакој од четири групе. Русија да наступа број би био и двоцифрен
На Европском првенству у ватерполу овдашњи Ватерполо клуб „Шабац Еликсир“ има једног репрезента из актуелног састава, но у Загребу и Дубровнику наступа седам играча који су донедавно бранили боје Шапчана, распоређени их у четири селекције.

Аљоша Мачић наступа ове сезоне за Шабац Еликсир, док на ЕП представља Црну Гору. Летошње појачање је редован члан стартне седморке југозападних суседа. Има поверење селектора Гојковића. Док закључујемо текст иза себе има два наступа. Играо је у мечевима против Француске и Шпаније, док је у понедељак увече ривал био домаћин Хрватска у свакако најквалитетнијој групи на Шампионату. У прва два кола постигао је и један гол.

За Србију не игра нико из актуелног састава овдашњег клуба, али су међу репрезентативцима љубитељима ватерпола у Шапцу позната имена. Голман Радослав Филиповић је три сезоне бранио за Шабац, потом Никола Лукић, као и Марко Радуловић који су по једну сезону играли за Шапчане одакле су прешли у Крагујевац. Филиповић је данас члан Орадее, док су Лукић и Радуловић првотимци Новог Београда. Србија је у првој фази играла против: Израела, Немачке и Малте. Лукић је у стартна два меча постигао један, а Радуловић осам голова и водећи је стрелац репрезентације.

М. Радуловић – бела капица (фото: Слободан Сандић/ВСС)


Двојица репрезентативаца Грузије такође су значајне кораке направили у екипи Шапца. Ника Шушијашвили се играма на Градском базену наметнуо у Србији и препоручио Новом Београду у периоду стварања тима за прву шампионску титулу. Доринео је пласману Шапца у Премијер регионалну лигу. Међу Грузинима је и Душан Васић који је за Шабац наступао у сезони 2019/20. Грузију је жреб у првој фази водио на великане: Италију, Мађарску и Грчку. Против Италије и Мађарске Васић је постигао два гола, док се Ника није уписивао у листу стрелаца..

На концу, међу репрезентативцима Словачке је Марек Ткач, ватерполиста Шапца у сезони 2020/21. Он је један од лидера репрезентације. Постигао је четири гола у победи против Словеније, а ривали су још били Холанђани и Румуни.

Да није било напада Русије на Украјину и санкција Русији, несумњиво би и они били на ЕП, а стандардни репрезентативци садашњи играчи Шапца Иван Коптсев и Никита Круг, као и доскорашњи играч Тимур Шаикутидинов.

Најновији број

9. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa