11. januar 2024.11. jan 2024.
Foto: OB Šabac

Foto: OB Šabac

Rotari klub iz Šapca darivao prve „božićne bebe“

U čast rađanja novih života

„Ovom prilikom čestitamo mladim roditeljima, verujući da će sva novorođena deca uz podršku porodice, lokalne zajednice, pa i članova našeg kluba izrasti u vredne i radne ljude“, ističu iz Rotari kluba Šabac
Vukan i Teodora prve su bebe rođene na Božić u šabačkom porodilištu, a od Rotari kluba već 13 godina, „božićne bebe“ i to devojčica i dečak, dobijaju vredne novčane poklone.

Kako su istakli u ovoj organizaciji, tradicija darivanja prvorođene dece na Božić je u čast rađanja novih života i podrška porodici kao stubu društva. Ujedno, šabački Rotari klub želi i da pruži podstrek roditeljima da rade na povećanju nataliteta.

Foto: OB Šabac


– Svetska Rotari organizacija, čiji smo deo, ima pet načela služenja, a jedno od njih je služenje novim generacijama. Ovom prilikom čestitamo mladim roditeljima, verujući da će sva novorođena deca uz podršku porodice, lokalne zajednice, pa i članova našeg kluba izrasti u vredne i radne ljude. Nadamo se da će Teodora i Vukan postati dobri ljudi, vredni i poštovani u svojim profesijama i da će nastaviti da podržavaju ljude u njihovim dobrim namerama – navedeno je u ovoj organizaciji.

Vukan je rođen pola sata posle ponoći i bio je težak 3 kilograma i 750 grama, a Teodora se na najradosniji hrišćanski praznik rodila u 23 sata i bila je teška 3 kilograma i 360 grama.

Foto: OB Šabac


Milan Tomašević, predsednik Rotari kluba Šabac i Hadži Ljiljana Jovanović, sekretarka i past predsednica, posetili su Službu za ginekologiju i akušerstvo Opšte bolnice „Dr Laza K. Lazarević“ i uručili po stotinu evra Vukanovoj majci Marini Nikolić iz Brdarice, i Mariji Panić iz Majura, majci devojčice Teodore.
OB Šabac

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa