11. januar 2024.11. jan 2024.
Borba za Kup Srbije: VK Sava (foto: VK Šabac Eliskir fb)

Borba za Kup Srbije: VK Sava (foto: VK Šabac Eliskir fb)

VATERPOLO: MLAĐE KATEGORIJE

Najstariji prvi u bazenu

Generacija 2006. i mlađi otvara takmičarsku 2024. godinu. Sava i Sava dva predstavljaju šabački vaterpolo među osam najboljih u Srbiji. Prednost domaćeg bazena u jakoj konkurenciji
Dok seniori igraju na reprezentativnom nivou, mlađe kategorije već predstojećeg vikenda nastavljaju takmičarski program i to odmah finalom na nacionalnom nivou. Najstarija takmičarska kategorija među mlađima ove sezone, 2006. godište i mlađi, u Šapcu će voditi bitku za trofej Kupa Srbije od 12. do 14. januara.

Šabački vaterpolo predstavljaju Sava i Sava 2. Prvi tim Save je u grupi B zajedno sa: Vojvodinom, Banjicom 2 i Singidunumom. Igrači trenera Miroslava Petrovića i Milivoja Brankovića su plasman izborili direktno na polufinalnom turniru u Kragujevcu. Nema prenošenja bodova, već nakon tri kola prva dva tima u grupi će izboriti plasman u polufinale.



Sava 2 je najmlađi tim na turniru. Čine je momci rođeni mahom 2008. godine i kasnije i uspeli su u konkurenciji dve godine starijih da se plasiraju na poslednji nivo. Oni su u grupi A, a rivali: Banjica, Bečej i Radnički Kragujevac. Plasman među najbolje obezbedili su nakon baraža. Njih predvode Bojan Bogićević i Miloš Popović.

Oni će označiti nastavak kup nadmetanja u mlađim kategorijama. Poslednjeg vikenda u januaru Sava igra finale Kupa regiona, potom godište 2010. VK Šabac nastupa na finalu Kupa Srbije od 2. do 4. februara, a potom od 9. do 11. februara je finale Kupa Srbije za 2012. i mlađe, gde sudeluje takođe VK Šabac.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa