Info

18. januar 2024.18. jan 2024.
Nastavak sezone za Medicinar

Nastavak sezone za Medicinar

RUKOMET: SUPER LIGA (Ž)

Derbi odmah

Derbi kola u Šapcu. Medicinar nekompletan protiv kandidata za vrh. Medicinar protiv iskusnije ekipe, Železničar protiv tradicije
Još jedne zimske pripreme Medicinara protiču u znaku borbe sa virusima i povredama i u kombinovanom sistemu. Ženski klupski rukomet u Srbiji se vraća. Šapčanke su najprijatnije iznenađenje jeseni i odmah na startu proleća igraju derbi. Imaće prednost domaćeg terena, dok će rival imati status kandidata za titulu. Između Šapčanki i Inđijki razlika je svega dva boda. Oba tima su u nizu pobeda završila polusezonu. Medicinar je u Šapcu uspeo da savlada i sjajnu Crvenu Zvezdu.

Remi najčešći
Medicinar i Inđija su tri od poslednje četiri utakmice u Šapcu završili bez pobednika, bilo je nerešeno, a u preostale tri je slavio domaćin, te Inđija, iako je poslednjih nekoliko sezona ispred Medicinara, u Šapcu ne zna za pobedu deset godina u nizu.


Železničar je u kontinuitetu među vodećim klubovima Srbije i tim koji je nedavno bio šampion i redovno predstavlja Srbiju u Evropi. Jagodina i Zvezda su u ovom trenutku u prednosti u odnosu na njih, ali se oni ne odriču najviših ambicija. Vlada Šimičić je dugo na kormilu, uspostavio je svoj sistem i klub jača u svim segmentima. Lovrić i naša sugrađanka Una Obrenović su vodeći strelci ekipe, ali ne sme niko zaboraviti Dunju Tabak, Tamaru Kocić, Jovanu Vasiljković na golu. Ne bi mogle jedna ili dve rukometašice da naprave drugi najefikasniji napad i drugu najčvršću odbranu u polusezoni. Jedini kiks su imali u Novoj Pazovi, a bili su na korak od uspeha u Jagodini. Nose epitet i teret favorita.



-Prednost je na njihovoj strani, ali želja nije. Imali smo problema sa povredama, virusima, no nikada se ne predajemo, niti imamo bilo koji drugi cilj osim pobede. Ovo je derbi i nadam se dobrom rukometu u kojem ćemo se mi na kraju radovati – rekao je trener Medicinara Nenad Tešić.
D. B.

Najnoviji broj

9. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa