18. januar 2024.18. jan 2024.
Foto: OŠ „Laza K. Lazarević“

Foto: OŠ „Laza K. Lazarević“

Deveti Zimski kamp u OŠ „Laza K. Lazarević“‘

„Za naše znanje- Lazino priznanje“

Tokom dva dana, u ponedeljak i utorak, oko 150 učenika prošlo je kroz različite programe u kojima je učešće bilo besplatno, a ulaznica jedino dobra volja i spremnost da tokom raspusta prošire svoje vidike i nauče nešto novo
Deveti put zaredom Zimski kamp u Osnovnoj školi „Laza K. Lazarević“ u Šapcu okupio je veliki broj zainteresovanih đaka iz svih obrazovnih ustanova u gradu. Raspust je pravo vreme za učešće u različitim radionicama i igrovnim aktivnostima koje su priredili učitelji i nastavnici škole domaćina. Reč je o kreativnim, interaktivnim i zabavnim sadržajima, čiji je cilj sticanje dodatnih znanja i primena različitih veština i talenata. Tokom dva dana, u ponedeljak i utorak, oko 150 učenika prošlo je kroz različite programe u kojima je učešće polaznika bilo besplatno, a ulaznica jedino dobra volja i spremnost da tokom raspusta prošire svoje vidike i nauče nešto novo. Zato je i moto ovogodišnjeg kampa bio „Za naše znanje - Lazino priznanje“.
Geografija, gramatika, logičke sposobnosti...

-Prvog dana kampa, učenici su uzeli učešće u takmičenju pod nazivom „Složi se pa složi“ u okviru geografske radionice, potom su stihove popularne muzike stavili u kontekst gramatike našeg jezika ispravljajući uočene greške, a produkte rada napravili su na Modnoj radionici slušajući priče o razvoju mode. Drugog dana Kampa naši najmlađi učenici čuli su zanimljivu priču o velikom Jovanu Jovanoviću Zmaju, a proveru znanja i primenu različitih logičkih sposobnosti pokazali su na radionici „Zagonetni- odgonetni“. Potom su, zajedno za Učeničkim parlamentom „Jevremove“ škole putem razgovora i prezentacije otputovali u Švajcarsku, zabavili se i pevali na radionici „Ljubav je to“, a naši programeri imali su priliku da uplove u svet istraživanja i pokrenu robota- objasnio je profesor srpskog u Lazinoj školi Nikola Tanasić.

Foto: OŠ „Laza K. Lazarević“


Na korak od decenije trajanja
Priliku da se uključe imali su i roditelji, učestvujući u razgovorima na važnu temu. Pedagoško- psihološka služba škole održala je radionicu (NE)moć roditeljstva, čiji je cilj pružanja dodatne podrške u vaspitanju dece.

-Kao direktor, posebno bih istakao da sam jako ponosan što se u „Lazinoj“ školi oseti duh entuzijazma i pozitivne energije o čemu svedoči i održan Lazin kamp koji, skoro čitavu deceniju, okuplja decu i njihove nastavnike oko zajedničke teme usmerene na sticanje i primenu znanja u različitim radionicama. Ovogodišnji kamp nosio je simboličan naziv- priznanje za stečeno znanje, a okupio je veliki broj učenika, na šta smo jako ponosni i po čemu smo prepoznatljivi- poručio je direktor OŠ „Laza K. Lazarević“ Milan Blagojević.

Za kraj druženja i učenja na najbolji način- kroz igru, svi učesnici su nagrađeni diplomama i ujedno je zakazan novi susret za sledeću godinu, kada će Kamp obeležiti deceniju postojanja.
D.D.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa