18. januar 2024.18. jan 2024.
Smučari na Ceru
BILO JE U GLASU – 04.02.1960.

Smučari na Ceru

Dok smo ranijih zima šabačke pionire, omladince i odrasle sretali sa smučkama samo u obližnjoj okolini Šapca, tačnije rečeno na Bećinom brdu, ove godine grupe omladinaca mogu se videti i na Ceru. Privukla ih je zima, sneg i udobna planinarska kuća na Lipovoj Vodi.

-Tereni su ovde idealni i za smučare početnike, a i za iskusnije smučare – kažu smučari koji se opaljenog lica vraćaju sa Cera.

A kako se provodi vreme kada se smučke skinu sa nogu? Posle smučanja zajapurene, razdragane, osvežene čistim planinskim vazduhom smučare prihvataju tople prostorije kuće Planinarskog društva „Cer“. Na brzinu spremljeni obroci u slast se pojedu, a zatim nastaje pesma, igra, veselje.

Radujemo se planinarskoj kući na Ceru, jer je ona pružila jedan od osnovnih uslova za boravak omladine na planini u toku zime. Ali, zar kućicu sada ne bi mogli da koriste i ostali, nedeljom ili kojim drugim danom. Treba samo organizovati izlete, jer Cer omogućava bavljenje jednim od najzdravijih sportova – smučanjem i planinarenjem.

Glas Podrinja u 2024. godini će proslaviti osamdesetu godinu od prvog broja davne 1944. Od starta sport je popularni deo lista. Donosimo vam na sportskim stranama interesantne, specifične sportske vesti iz naše arhive one koje nisu bile u prvom planu, ali su deo istorije Glasa Podrinja i ovdašnjeg sporta.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa