18. januar 2024.18. jan 2024.
I. Kurtušić više nije trener Mačve

I. Kurtušić više nije trener Mačve

FUDBAL: FK MAČVA

Ostavke uvod u pripreme

Klub napustili predsednik Lazić i trener Kurtušić. Prozivka zakazana za 19. januar. Prvobitni plan priprema sada upitan. Nastavak sezone 24. februara
Da je sve bilo prema planu trener Ivan Kurtušić bi u petak obavio prozivku igrača, označio početak zajedničkog pripremnog perioda. Nako rada u Šapcu, Mačva bi otputovala u Linjano gde bi obavili bazični deo priprema, proverili formu protiv tri tima iz Slovenije i jednog iz Ukrajine, verovatno bi imali generalnu probu 17. februara pred gostovanje Vršca sedam dana kasnije. Ništa od toga nije otkazano, ali je sve upitno. Svakako će u sve aktivnosti šabački prvoligaš sa novim predsednikom i novim šefom stručnog štaba. Dragojlo Lazić, dosadašnji predsednik Upravnog odbora Mačve podneo je ostavku na to mesto.

Borba Mačve na više frontova


-Činjenica je da smo u protekle tri godine uspeli da stabilizujemo situaciju. Podneo sam ostavku jer sam uvideo da je došlo do zamora materijala i evidentno je vreme da rukovođenje klubom preuzme grupa mladih ljudi bliska klubu i nadam se da će ga voditi u dobrom smeru i nastaviti tamo gde smo mi stali. Mačva je bila i ostala gradksi klub i verujem da će imati podršku gradskih struktura, te da će trenutno finansisjki problemi biti prevaziđeni – istakao je Lazić za Sportski žurnal.

Na isti korak se odlučio i dosadašnji trener Ivan Kurtušuć koji je klub preuzeo na poečtku leta 2022. godine.

-Ponosan sam na urađeno tokom 20 meseci. Uspeli smo da podmladimo ekipu, da ostvarimo najbolje jesenje rezultate u poslednje tri godine. Nadam se džentlmenskom rastanku sa novim klupskim rukovodstvom – naglasio je Kurtušić za isti list.

Najnoviji broj

18. jul 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa