1. februar 2024.1. feb 2024.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

SVETI SAVA U TEHNIČKOJ ŠKOLI ŠABAC

Slava kao čast i obaveza

Srednja Tehnička škola Šabac prigodnim programom obeležila je školsku slavu Svetog Savu. Gosti na slavi su bili gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić, kao i predstavnici kompanija sa kojima škola sarađuje kroz dualno obrazovanje.

Foto: "Glas Podrinja"


Nakon učeničke priredbe, u prisustvu sveštenika, polomljen je slavski kolač.

-Slaviti Svetog Savu ja velika čast, ali i velika obaveza. Smatram da je Tehnička škola Šabac dostojna i te časti i te obaveze. Želim da smelo i hrabro nastavimo ka širenju i usvajanju znanja. Uz najbolje želje čestitam školsku slavu profesorima i učenicima, rekla je direktorka Tehničke škole Branka Milićević.

Foto: "Glas Podrinja"


Gradonačelnik Pajić je školsku slavu čestitao svim zaposlenim i učenicima svih šabačkih škola. Istakao je da je kvalitet obrazovanja u Šapcu na visokom nivou, ali da će se truditi da novim sadržajima i načinima prezentovanja nastavnih sadržaja učenicima, ulaganjem u obrazovne ustanove, rezultati budu još bolji.

Foto: "Glas Podrinja"


-Sveti Sava je najveći srpski prosvetitelj. Kolika je bila borba za obrazovanje i prosvećivanje nacije isto je tolika bila borba i za slobodu i stvaranje srpske države. Kvalitet jedne države danas se meri po obrazovanosti njenih građana i siguran sam da Ministarstvo prosvete u Srbiji primenjuje svetske i evropske standarde važne za obrazovanje. Grad Šabac 21 odsto budžeta izdvaja za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje. Šabac je grad znanja, grad mladih i obrazovanje će biti od neprocenjivog značaja za grad budućnosti kakav Šabac teži da bude, rekao je Pajić.
M.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa