Info

1. februar 2024.1. feb 2024.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

Izložba u Biblioteci šabačkoj

Svetli i obasjava

Konkurs Biblioteke šabačke je bio namenjen učenicima od petog do osmog razreda koji pohađaju školu na teritoriji grada Šapca. „Ove godine su dečja likovna ostvarenja bila nadahnuta pesmama „Savin monolog“ Desanke Maksimović i „Sveti Sava“ Jovana Jovanovića Zmaja“
U okviru izložbe „Sveti Sava, svetli i obasjava“ u Biblioteci šabačkoj su prikazani radovi sa 2. književno-likovnog konkursa inspirisanog likom i delom ovog velikog srpskog svetitelja i prosvetitelja.

Konkurs je bio namenjen učenicima od petog do osmog razreda koji pohađaju školu na teritoriji grada Šapca. „Ove godine su dečja likovna ostvarenja bila nadahnuta pesmama „Savin monolog“ Desanke Maksimović i „Sveti Sava“ Jovana Jovanovića Zmaja“, saopštili su iz radskog hrama knjige.

Nagrađeni učenici:
Jana Ralić, Natalija Marković, Teodora Mihailović 6-2, OŠ „Janko Veselinović“ Nastavnik: Radmila Bajić -nagrada;
Anja Žikić 5/3; OŠ „Janko Veselinović“, Šabac; nastavnik: Radmila Bajić – nagrada;
Bogdan Marković 6-5, OŠ „Nikolaj Velimirović“ Šabac, IŠJ Dobrić, nastavnik: Jelena Živanović – nagrada;
Teodora Sakić 5. razred; OŠ „Nata Jeličić“ Šabac, nastavnik: Mitar Bajić – specijalna nagrada.


-Srećni smo što je bogata književna tradicija vezana za Svetog Savu živi i kroz likovne radove naše dece. Oko 200 radova je pristiglo na konkurs, a odabrano je 36 radova za izlaganje. Selekcija je bila veoma jaka, a na izložbi posetioci mogu pogledati i radove učenika iz OŠ „Sveti Sava“, Dnevnog boravka za decu i mlade sa smetnjama u razvoju i sa radionice zimskog raspustilišta – istakla je Aleksandra Erdevički Tomić iz Biblioteke šabačke. Na svečanom otvaranju dodeljene su tri ravnopravne i jedna specijalna nagrada.

Nagrađeni nastavnici:
Radmila Bajić, OŠ „Janko Veselinović“ Šabac; Jelena Živanović, OŠ „Nikolaj Velimirović“ Šabac, IŠJ Dobrić; Čedomir Tucić, OŠ „Kralj Aleksandar Karađorđević“, Prnjavor i OŠ „Majur“ Štitar.


Foto: "Glas Podrinja"


U žiriranju izložbe su učestvovale članice Saveta galerije Biblioteke šabačke – Tatjana Marković, Sonja Petrović Jagić, Mina Stupar i Kristina Aleksić.

Postavka je otvorena do 14. februara.
M.Ž.B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa