Info

24. maj 2012.24. maj 2012.
OPŠTINA VLADIMIRCI: DIREKCIJA ZA POLjOPRIVREDU

SVAKI BUNAR SUVO BLAGO

U selu Belotić, u opštini Vladimirci, zabeležili smo rad Direkcije za poljoprivredu koja neumorno radi na svakom koraku. Prestupna godina je uticala na sadnju voća, ali bunari i planirani njivski putevi posao je koji teče, ili će krenuti svakoga trena.
- Mi nismo u svrhu kampanje pred izbore radili. Naprotiv, tek se zahuktavamo da novim poslovima olakšamo poljoprivrednicima život, a eto na primeru Belotića, vidimo koliko bunar znači. Reč je o bezvodnom kraju i svaka kap je suvo blago. Biće i novih poslova, ali po narodnoj skoči pa reci hop, referiše direktor Direkcije Slobodan Sarić.
U porti crkve Svetog Lazara Kosovskog u ovom selu sveštenik Aca Gajić govori zahvalno.
- Tekstom Božjom milošću i saradnjom sa opštinom Vladimirci, iskopa se ovaj bunar na dar narodu ovog kraja, i crkvi u Belotiću leta Gospodnjeg 2012. mi smo rekli sve. Uz potrebe hrama brojni su seljani koji dolaze po vodu, koja je nemerljivo značajna i Bogu hvala da je oformljena Direkcija za poljoprivredu, jer ovakvim delima dolaze bolji dani mlađim pokolenjima, kaže mlađani sveštenik u prostoru izuzetno lepe crkve koja je stecište brojnih vernika i zarad vode.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa