14. mart 2024.14. mar 2024.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

Dodela priznanja laureatima Sportskog saveza Šapca

Osam laureata najvišeg priznanja

Priznanja dodeljena u četiri kategorije. Osam dobitnika u sedam kategorija najvišeg priznanja. Na jednom mestu bivši, sadašnji i budući šampioni. Rezultati dokazuju vrednost ulaganja u sport
Sportski savez Šabac dodelio je 44. put priznanja najboljima u sportu prethodne godine. Laureati u više kategorija (pojedinci i kolektivni) primili su priznanja na svečanosti u Sokolskom domu. O najboljima odlučivao je Upravni odbor SSŠ, a priznanja su podeljena kao: najviša, specijalna, posebna i posthumna priznanja.

Šabac – grad sportske tradicije
-Uvek je čast biti gost u Šapcu i svaki sportista ovde može osetiti dugu, uspešnu tradiciju jednog grada u sportskim postignućima. Zadovoljstvo je videti i poznata lica sa prethodnih izbora, ali uvek su tu i neki novi osvajači priznanja što je na ponos svima i što je pokazatelj dobrog ulaganja u sport u Šapcu, odličnog rada trenera, podrške porodice i vrednog treninga sportista. Verujem da u budućnosti dolaze još bolji rezultati - naglasio je predsednik Sportskog saveza Srbije, nekadašnji rvački olimpijski šampion Davor Štefanek.


Najviša priznanja dodeljena su u sedam kategorija: Najuspešnijem sportskom kolektivu Kajak klubu „Zorka“, najuspešnijem sportisti Mateji Dodiću (RK „Metaloplastika“) i Branku Lagundžiću (Kajak klub „Zorka“), najuspešnijoj sportistkinji Milici Poznanović (Atletski klub „AŠK-Tempo“), najuspešnijem mladom sportististi Žarku Krajišniku (Tekvondo klub „Šabac“), najuspešnijoj mladoj sportistkinji Nataši Perović (Atletski klub „AŠK - Tempo“), najuspešnijem sportskom stručnjaku Vladanu Matiću (Rukometni klub „Metaloplastika“) i najuspešnijem sportskom radniku Nikoli Caru (Vaterpolo klub „Šabac“).

Foto: "Glas Podrinja"


- Da bi bili najbolji u Šapcu često morate biti među najboljima u Evropi, jer je takva konkurencija u pojedinim sportovima. Ponosan sam što vrhunske rezultate postižu mlađe kategorije što garantuje da ćemo i u narednim godinama imati najveća postignuća i da će izbor laureata biti težak - naglasio je predsednik SSŠ Milan Đenadić.

Svečanosti su prisustvovali predstavnici Sportskog saveza Srbije i najviši predstavnici Grada.

Foto: "Glas Podrinja"


-Šabac je grad sporta i rezultati su pokazatelj toga. Imamo na jednom mestu sadašnje, buduće, ali nekadašnje šampione, što govori o tradiciji sporta koju Šabac čuva. Na godišnjem nivou Grad izdvaja 202 miliona dinara za sport i sportsku infrastrukturu i trudićemo se da ta suma raste, jer rezultati pokazuju da su sredstva vredna ulaganja. Čestitam Savezu na radu, na uspesima i potpori vrhunskom, amaterskom, rekreativnom i školskom sportu, mi kao Grad ostajemo uz svoje sportiste kako bi omogućili uslove za rad, napredak i kako bi nas svojim rezultatima ponovo činili ponosnim - istakao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić.

Foto: "Glas Podrinja"


Zamenik gradonačelnika Šapca Milan Mačvan, nekadašnji košarkaš, osvajač vrednih priznanja, uveren je da sjajnu sadašnjost šabačkog sporta nasleđuje izvanredna budućnost.

Foto: "Glas Podrinja"


-Čestitam svim dobitnicima priznanja i nadam se da će svim laureatima poslužiti kao podstrek za još snažniji rad, pomeranje sopstvenih granica. Šabac je grad sporta i svi šampioni to dokazuju na najbolji način. Bićemo podrška svima i verujem da će naredne godine biti još novih šampiona koji pronose slavu grada i države - rekao je Milan Mačvan.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa