14. mart 2024.14. mar 2024.
Foto: Mačvainfo.rs

Foto: Mačvainfo.rs

Na drugoj sednici Skupštine

Usvojen budžet Opštine Bogatić

Odbornici su jednoglasno podržali i Plan razvoja opštine Bogatić i Program gasifikacije, čije će troškove u potpunosti snositi JP „Srbijagas”
Na drugoj sednici Skupštine opštine Bogatić održanoj u ponedeljak usvojen je budžet za 2024. godinu u iznosu od 1.045.000.000,00 dinara. Odbornici su jednoglasno podržali i Plan razvoja opštine Bogatić i Program gasifikacije, čije će troškove u potpunosti snositi JP „Srbijagas“. Nakon dvosatne rasprave, za predlog budžeta glasalo je 22 odbornika, dok je osam bilo protiv.

Damnjanović: Budžet dobro planiran
-Opštinski budžet usvojen je tek sada imajući u vidu da je u prethodnim mesecima lokalnom samoupravom upravljao Privremeni organ. Budžet je obuhvatio najznačajnije investicije, koje se pre svega odnose na infrastrukturu i ulaganje u javne ustanove koje su direktni ili indirektni korisnici lokalnog budžeta- pojasnio je predsednik Opštine Bogatić Milan Damnjanović, dodajući da je izvršenje budžeta za 2023. godinu bilo na nivou od 93 posto, da je u infrastrukturu uloženo oko 90 miliona, da su prihodi i rashodi bili dobro planirani, te da je na istim principima rađen i budžet za ovu godinu.
On je podsetio da je odluka o programu gasifikacije na teritoriji Opštine Bogatić usvojena u junu 2021. godine, te napomenuo da će se gasifikacija raditi na području cele opštine, u svih 14 mesnih zajednica, a da budžet Opštine neće biti opterećen, jer sve troškove snosi JP „Srbijagas“.

Budžet je obuhvatio najznačajnije investicije, koje se pre svega odnose na infrastrukturu i ulaganje u javne ustanove koje su direktni ili indirektni korisnici lokalnog budžeta


Novi direktor JKP „Bogatić“
Budući da je dosadašnjem direktoru JKP „Bogatić“ Vladanu Popadiću istekao mandat, doktor veterinarske medicine Miroslav Erić iz Metkovića imenovan je za vršioca dužnosti direktora tog javnog komunalnog preduzeća. Popadićev izveštaj o radu za prethodnu godinu izglasan je odborničkom većinom, a zbog povećanja troškova koji direktno utiču na rad tog preduzeća, podržano je minimalno povećanje cena usluga tog preduzeća.

Foto: Mačvainfo.rs


-Koristim ovu priliku da se zahvalim svim odbornicima na konstruktivnoj debati, kao i da gospodinu Eriću poželim uspešan rad, koji će, verujem, biti na zadovoljstvo svih građana opštine Bogatić- naveo je Damnjanović.

Foto: Mačvainfo.rs


Razmatrani su i izveštaji o radu Narodne biblioteke „Janko Veselinović“, kao i Kulturno- obrazovnog centra Bogatić. Usvojen je predlog kadrovskog plana Opštinske uprave, pravobranilaštva, stručnih službi i kabineta predsednika opštine, kao i predlog rešenja o razrešenju i imenovanju novih članova Upravnog odbora u PU „Slava Ković“ i člana Školskog odbora Osnovne škole „Mika Mitrović“ u Bogatiću. Izglasan je i predlog odluke o donošenju godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji opštine Bogatić, usvojena rešenja o imenovanju predsednika i članova komisija za poljoprivredu i selo, statut i propise, sport, predstavke i predloge i odnose sa verskim zajednicama. Na početku zasedanja usvojeni su izveštaj Opštinske izborne komisije i Odluka o potvrđivanju mandata odbornicima Skupštine opštine Bogatić.
D.D.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa