14. mart 2024.14. mar 2024.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

PRVA FAZA „PAŽLjIVKOVE SMOTRE“

Značaj saobraćajnog obrazovanja i vaspitanja

Učenici prvih i drugih razreda, kao i svi predškolci sa teritorije Šapca u ponedeljak su učestvovali u trećoj “Pažljivkovoj smotri“ koju realizuje Savet za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju na putevima na teritoriji grada Šapca u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja Republike Srbije. Smotra je ušla i u kalendar Ministarstva prosvete, a danas je realizovana prva faza u kojoj su deca radila ulazne testove.

Foto: "Glas Podrinja"


-Tačno 987 dece Predškolske ustanove “Naše dete“ učestvuje u prvoj fazi “Pažljivkove smotre“. Naša ustanova ovu smotru podržava od početka njene realizacije i smatramo da su ovakve aktivnosti veoma značajne za naše mališane, posebno u godini pred polazak u školu. Želim da se zahvalim Savetu koji nas uključuje u sve aktivnosti vezane za saobraćajno vaspitanje i obrazovanje. Samim tim našim vaspitačima daju podršku za svaki rad sa decom vezan za tu tematiku, kaže Vladimir Rabrenović, direktor PU “Naše dete“.

Foto: "Glas Podrinja"


Savet se zahvalio svim vaspitačima i učiteljima koji su se odazvali pozivu da učestvuju u “Pažljivkovoj smotri“. Sandra Mićić, članica Saveta, je istakla da je veoma značajno da deca učestvuju u ovakvim aktivnostima vezanim za saobraćano vaspitanje i obrazovanje.

Foto: "Glas Podrinja"


-”Pažljivkova smotra“ je specifična zbog toga što obuhvata veliki broj učesnika, predškolaca i učenika prvih i drugih razreda svih osnovnih škola kako u gradu, tako i na seoskom području. Svi u isto vreme rade test i nadamo se da će biti uspešni. Polako se već pripremamo i za drugu fazu koja je odmah sledećeg meseca. Učimo decu da budu bezbedna, da razvijaju svest o bezbednosti u saobraćaju i samim tim sačuvaju svoje živote.

Foto: "Glas Podrinja"


Tokom ove tri godine trajanja imali smo i državnog prvaka. Nadam se da ćemo i ove godine imati jedno od prva tri mesta i da ćemo biti uspešni u sve tri kategorije u kojima se takmičimo. podržavamo viziju Agencije za bezbednost saobraćaj - nula poginule dece u saobraćaju. Na sreću, mi već nekoliko godina nemamo poginule dece u saobraćaju, a ovo je vrlo dobra osnova da i ostane tako, rekla je Sandra Mićić.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa