14. mart 2024.14. mar 2024.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

Sajam poljoprivrede u Šapcu 15. i 16. marta u Hali „Zorka“

Svečano otvaranje u petak

Sajam poljoprivrede u Šapcu 15. i 16. mara u Hali „Zorka“. Ulaz i parking za sve zainteresovane posetioce su besplatni tokom dva sajamska dana od 8 do 19 časova. Očekuje se veliki broj posetilaca i izlagača. Organizatori pozivaju poljoprivrednike da posete Sajam i budu u toku sa novinama iz sveta agrara
U organizaciji Radio televizije AS i Odeljenja za poljoprivredu, pod pokroviteljstvom Grada Šapca, 15. i 16. marta u Sportskoj hali „Zorka“ biće priređeno četrnaesto izdanje Sajma poljoprivrede u Šapcu.

Foto: "Glas Podrinja"


Kontinuitet, kvalitet i tradicija
Kontinuitet, kvalitet i tradicija potvrda su kvaliteta šabačkog Sajma, veruju organizatori. Ovo vide u velikom broju posetilaca i domaćih i inostranih izlagača.

Na sajmu će biti prisutni proizvođači, distributeri, stručnjaci. Izložbeni prostor u Hali će pokriti sve aspekte poljoprivredne industrije, uključujući uzgoj biljaka, stočarstvo, agrotehnologije, organsku proizvodnju, preradu hrane, i još mnogo toga.

Foto: "Glas Podrinja"


-Veoma smo zadovoljni odzivom izlagača ove godine, kapacitetu su popunjeni, te smo veoma zadovoljni. Rekordan broj izagača se prijavio, što daje nadu i podsticaj za naredni period. Čvrsto verujem da uspešnost dugujemo i tome što je ovo poljoprivredni kraj. Imamo zastupljeno stočarstvo, ratarstvo, povrtarstvo, voćarstvo i samim tim naši proizvođači su zainteresovani za sve novine. Sajam je idealna prilika da budu u toku. Mislim da se dobar glas daleko čuje – pojašnjava organizator Sajma Dragiša Granić.

Foto: "Glas Podrinja"


Veliki broj izlagača
Mali preduzetnici i zadruge, distributeri spremni su da predstave svoju ponudu poljoprivrednicima iz Mačve, Pocerine, Posavotamnave, Podgorine, Azbukovice, Rađevine, Jadra i Srema. Ove godine poljoprivredna gazdinstva širom Srbije odabrala su Šabac da predstave svoje proizvode i potencijale. Najveća regionalna manifestacija nosi epitet i međunarodni, što potvrđuje i dolazak novih internacionalnih izlagača kao što je crnogorska vinarija koja jedina u Evropi pravi vino od nara.

Izložbeni prostor u Hali, u potpunosti je popunjen, kao i plato ispred dvorane, što ukazuje na veliku zainteresovanost učesnika da se predstave poljoprivrednicima.

Foto: "Glas Podrinja"


-Ove godine imamo kompanija iz Novog Sada će izložiti svoj traktor koji je premijeru imao na Sajmu u Beogradu. Traktor je idealan za naše podneblje, kako cenovno, tako i po karakteristikama. Takođe, firma iz Dublja će predstaviti svoje mešaone za stočnu hranu, te će i oni po prvi put predstaviti jedan nov proizvod. To je samo deo ponude – dodao je organizator Sajma Dragiša Granić.

Organizatori veruju de će posetioci imati priliku da na jednom mestu informišu o predstojećoj sezoni, unaprede svoja znanja i veštine. Na raspolaganju biće im predstavnici kompanija koji će svojim stručnim savetima usmeriti proizvođače kako da na što bolji način idu u korak sa savremenom poljoprivredom, ali i kupe novu mehanizaciju.

Foto: "Glas Podrinja"


-Pozivam sve zainteresovane posetioce da dođu na Sajam u što većem broju. Uveren sam da će kao i prethodnih godina imati priliku da saznaju novine iz oblasti poljoprivrede. Dva sajamska dana na raspolaganju im je veliki broj izlagača i stručnjaka, te sam siguran da će biti zadovoljni – rekao je direktor i vlasnik Televizije AS Marinko Urošević.

Besplatan ulaz i parking
Ulaz i parking za sve zainteresovane posetioce su besplatni tokom dva sajamska dana od 8 do 19 časova. Generalni sponzor Sajma je NLB Komercijalna banka ad Beograd, a zlatni sponzor Instititut za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad. Zvanično otvaranje Sajma planirano je za 15. mart u 11 časova. Očekuje se dolazak i predstavnika Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.
M.Ž.B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa