14. mart 2024.14. mar 2024.
Foto: Vojna akademija

Foto: Vojna akademija

Šapčani u poseti Vojnoj akademiji

Svakodnevica kadeta Akademije

Učenici sportisti iz srednjih škola Grada Šapca sa predstavnicima Grada i Sportskog saveza Šapca posetili su Vojnu akademiju u Beogradu. S mogućnostima koje pruža Akademija upoznalo se više od 50 učenika.

Predstavnike Grada i Sportskog saveza iz Šapca ugostio je načelnik Vojne akademije pukovnik vanr. prof. dr Srđan Blagojević koji je naglasio da ovaj vid saradnje treba nastaviti i u budućnosti.

Foto: Vojna akademija


Posetioci su upoznali nastavne i kulturno-sportske kapacite i uverili se u kvalitet Studijskih programa, moderno opremljene kabinete i bogat kulturno-sportski život. Goste su vodili kadeti Vojne akademije približivši im svoje dnevne obaveze, posebne oblike nastave i vannastavne aktivnosti koje obuhvataju obrazovne i sportske sekcije, kulturno-istorijske manifestacije, takmičenja i protokolarne posete.

Foto: Vojna akademija


Šapčani su posetili spomen sobu koja čuva bogatu i dugu istoriju visokog vojnog obrazovanja u Srbiji, pištoljsku streljanu, sportski centar ali i simulator letenja gde su učenici i sami mogli da pokažu svoje veštine u upravljanju helikopterima i avionima putem simulacija i dožive virtuelnu realnost upotrebom savremenih nastavnih sredstava.

Foto: Vojna akademija


Osim upoznavanja sa Vojnom akademijom, učenici i kadeti odmerili su snage odigravajući utakmice u basketu 3 na 3 ali i u ringu prikazujući veštine u rvanju.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa