21. mart 2024.21. mar 2024.
Foto: Udruženje  „Čep za hendikep“

Foto: Udruženje „Čep za hendikep“

U subotu u Stručnoj hemijskoj i tekstilnoj školi Šabac

10. Dečji inkluzivni „Čep fest“

Građani će moći da predaju čepove, a troje dece koja donesu najviše čepova će biti posebno nagrađeno. Pozivaju se deca da naprave neke predmete ili igračke od čepova i drugih reciklažnih materijala, koji će biti izloženi, a tri najbolje ocenjena rada nagrađena
Udruženje „Čep za hendikep“ sa Osnovnom školom za decu sa smetnjama u razvoju i invaliditetom „Sveti Sava“ iz Šapca u subotu, 23. marta, od 15 do 17 sati, u Stručnoj hemijskoj i tekstilnoj školi Šabac organizuje 10. Dečji inkluzivni „Čep fest“, jednodnevni ekološki i inkluzivni dečji festival u kome učestvuju deca iz vrtića, osnovnih i srednjih škola.

Izložba i nagrade
Očekuje se da će na festivalu učestvovati više od 200 dece i još toliko roditelja, učitelja, nastavnika i publike. Građani će moći da predaju čepove, a troje dece koja donesu najviše čepova će biti posebno nagrađeno. Pozivaju se deca da naprave neke predmete ili igračke od čepova i drugih reciklažnih materijala, koji će biti izloženi, a tri najbolje ocenjena rada nagrađena.

-Cilj „Čep festa“ je da spojimo mlade sakupljače čepova i mlade korisnike ortopedskih pomagala kroz raznolike edukativne sadržaje, sa više kreativnih radionica i takmičenja u recikliranju čepova. Tu će biti i naše transportno vozilo za prikupljanje čepova, a sve aktivnosti pratiće prigodan muzički program. Ovakve festivale smo do sada organizovali u Beogradu, Zrenjaninu, dva puta u Valjevu, Novom Pazaru, Subotici, Pančevu. Sa velikom željom odlučili smo da dođemo u Šabac, uvereni da će i ovaj festival proteći u dinamičnoj, takmičarskoj i veseloj atmosferi. Verujemo da će atmosfera na ovom skupu motivisati decu i građane da prikupljaju čepove i na taj način čuvaju životnu sredinu i pomažu osobe sa invaliditetom- rekao je predsednik Udruženja „Čep za hendikep“ Zoran Martinov.

Foto: Udruženje „Čep za hendikep“


Do danas prikupljeno oko 610 tona čepova
Tradicionalnu nacionalnu humanitarnu akciju „Čep za hendikep“ organizuje istoimeno udruženje. U okviru 11 godina uspešnog humanitarnog rada akciju je podržalo više stotina hiljada pojedinaca, desetine nevladinih organizacija, nekoliko stotina privrednih društava, državnih i privatnih kompanija, sredstava javnog informisanja i mnogobrojne državne institucije- predškolske i školske ustanove, fakulteti, instituti, ministarstva, ambasade itd. Do danas je prikupljeno oko 610 tona čepova, a od novca dobijenog od reciklera kupljeno je i uručeno 126 ortopedskih pomagala za osobe sa invaliditetom, uglavnom invalidskih kolica, tricikala i uspinjača za stepenice. O svim aktivnostima javnost uredno obaveštavaju putem sajta www.cepzahendikep.org.
D.D.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa