24. maj 2012.24. maj 2012.
PRIPREMNI RADOVI ZA ASFALTIRANjE

PUT ZA ČETIRI SELA

Gradonačelnik Šapca Miloš Milošević prošlog petka prisustvovao je pripremnim radovima za asfaltiranje lokalnog puta koji će povezati deonice Bogosavac-Lipolist i Šabac-Radovašnica, dužine 2,5 kilometara. Vrednost prve faze radova je 12 miliona dinara, a ukupni troškovi izgradnje puta su 25 miliona dinara
Gradska politika verna je principu ravnomernog razvoja svih naseljenih mesta na području Grada Šapca, gde izgradnja putne infrastrukture zauzima najznačajnije mesto među aktivnostima kojima se poboljšava kvalitet života u selima i pospešuje razvoj poljoprivrede. Put koji pripremamo za asfaltiranje značajan je ne samo za meštane Bogosavca već i Lipolista, Petkovice i Bele Reke, jer skraćuje rastojanje ovih sela i grada za sedam kilometara, rekao je gradonačelnik Šapca Miloš Milošević i najavio izgradnju puteva Bukor-Donje Crniljevo, Bukor-Sipulja, Krivaja-Tekeriš, Rumska-Metlić, kao i završetak pocerske magistrale ““ deonice puta od Rumske do Miloševca. Takođe, biće asfaltiran put Štitar-Tabanović, kao i deonica kroz Drenovac.
Prema rečima Rada Jovanića, predsednika MZ Bogosavac, novi put biće od velikog značaja za žitelje Bogosavca, Lipolista, Petkovice i Bele Reke, najpre sa aspekta bezbednosti.
- Meštani ovih sela više neće poljoprivrednim mašinama saobraćati magistralnim putem, a naselja u Bogosavcu koja su do sada bila u pasivnom kraju, dobiće sasvim novu funkciju. Na primer, autobuska linija koja će biti uvedena, učiniće i ove delove sela poželjnim za život, objasnio je Jovanić.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa