28. mart 2024.28. mar 2024.
Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Četrnaesti komad na sceni

Dramska sekcija Šabačke gimnazije izvela predstavu „Gloria“

Prepuna sala Šabačke gimnazije uživala je u komediji koju je pripremilo četrnaestoro učenika svih razreda zajedno sa profesorkom engleskog jezika Anom Jelikić
Dramska sekcija na engleskom jeziku i ovog puta oduševila je publiku najnovijom predstavom „Gloria“. Prepuna sala Šabačke gimnazije uživala je u petak u komediji koju je pripremilo četrnaestoro učenika svih razreda zajedno sa profesorkom engleskog jezika Anom Jelikić.

Predstava je tematski smeštena u period na prelazu između 20. i 21. veka. Scenografija uključuje tipičan kancelarijski prostor u kome se odigravaju svi dramski zapleti.

Foto: Privatna arhiva


-Budući da mene posebno inspiriše komedija apsurda i ovog puta sam odabrala sličnu temu. Reč je o borbi žene da pronađe svoj put u firmi gde se prodaje led. Šef je ženomrzac koji uvek unapređenje daje muškarcu ili ženi koja mu se sviđa, a ne onoj koja to zaslužuje svojim radom. To je u ovom slučaju glavna junakinja Gloria, koja smišlja način kako da mu se osveti navodeći ga da potpiše poslovni ugovor koji nije u njegovom interesu- prepričala je profesorka Jelikić.

Foto: Privatna arhiva


Uključujući fotografa i šaptača, četrnaestoro učenika je poslednja dva meseca pripremalo predstavu. Posebno su se angažovali i prvaci, koji su se lepo uklopili sa starijim đacima, a mnogo njih sa novog smera za scensku i audio- vizuelnu umetnost priključilo se uigranoj ekipi.

Foto: Privatna arhiva


Ovo je četrnaesti put da dramska sekcija postavlja novi komad na scenu.

Foto: Privatna arhiva


-Svi kostimi su autentični i zanimljivo je da je svako od učenika sam osmislio svoj. Bilo je zadovoljstvo raditi sa svima, kao i uvek, jer zaista imaju mnogo energije i posvećeni su tome da imamo kvalitetnu predstavu, što je i meni uvek motiv više kada pišem svaki scenario- naglasila je profesorka.
D.D.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa