31. maj 2012.31. maj 2012.
SVE SPREMNO ZA UPIS STUDENATA

SAVREMENI PROGRAMI I PRIZNAT KVALITET

Sve tri šabačke Visoke škole uspešno su prošle proces petogodišnje provere kvaliteta. Odlukom Akrediacione komisije one su stekle pravo da i u narednom periodu upišu akademce na različite studijske programe. Sudenti koji od jeseni počnu sa pohađanjem nastave u Šapcu mogu da očekuju savremen nastavni plan i program, kao i prošlogodišnju cenu školarina
Mogućnost upisa na Visokoj školi strukovnih studija za obrazovanje vaspitača imaće 190 studenata, kako na osnovnim, tako i na specijalističkim studijama, a prema rečima direktorke dr Svetlane Karić, u planu je akreditacija još dva studijska programa na specijalističkim studijama.
- Visoka škola stukovnih studija za obrazovanje vaspitača ove godine upisaće 120 studenata, od kojih će se 75 finansirati sredstvima iz budžeta. Ove godine organizovali smo pripremnu nastavu za polaganje prijemnog ispita, koja će se održati 26. juna. Imamo pet akreditovanih programa, jedan na osnovnim i četiri na specijalističkim studijama. Sedamdeset akademaca na specijalističkim studijama mogu birati između upisa na studijske programe Metodike realizacije pripremnog predškolskog programa, Muzičko scenskog izraza, Likovnog vaspitanja i Fizičkog vaspitanja. Osim ovih smerova, planiramo da u najskorijem vremenskom periodu dobijemo akreditaciju za još dva studijska programa: Menadžment u obrazovanju, kulturi i medijima, i Obrazovanje vaspitača za rad sa decom jaslenog uzrasta. Već četiri godine iznos školarine je isti, na osnovnim studijama 50. 000, a na specijalističkim studijama 60. 000 dinara, pri čemu se uvek dogovaramo sa studentima prilikom plaćanja rata. Naši studijski programi usklađeni su sa interesovanjima studenata i potrebama na tržištu rada, što potvrđuje i veliko interesovanje akademaca za upis u Visoku školu stukovnih studija za obrazovanje vaspitača. Najveći broj studenata dolazi sa teritorije Mačvanskog okruga, ali imamo i studente koji dolaze iz Kolubarskog okruga, Obrenovca, Beograda i Smedereva - ističe Svetlana Karić.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa