18. april 2024.18. apr 2024.
M. Ristić - deo mozaika uspeha

M. Ristić - deo mozaika uspeha

KOŠARKA: OKK ŠABAC

Kraj iz snova

Seniorke sledile put seniora radujući se tituli. Devojke ponovo u saveznom rangu. Obe selekcije izborile promociju. Korak napred i novi izazovi
Vikend je za OKK Šabac imao dva slavljenička dana. Seniori su u subotu pobedom u Bajinoj bašti kompletirali perfektnu sezonu bez poraza i uveličali svečanost podizanja pobedničkog pehara. Istakao se Bajić sa sedam trojki i ukupno 25 poena. Bila je ovo, ispostavilo se, treća, ne druga sezone u kojoj je Predrag Mušicki vodio tim do maksimalnog učinka (07/08 – Letnja liga; 12/13 – PRL Zapad; 23-24 – DRL Zapad).

S. Radovanović – posle sedam godina promocija


Dan kasnije, devojke kompletirale sjajnu sezonu za klub. Pre meča u Leskovcu bilo je jasno da OKK Šabac pobeda vodi u savezni rang nakon pet godina, dok će poraz značiti još jednu sezonu u podsavezu. Nije bilo popravnog, druge prilike. Uspele su da dobro balansiraju pritisak, kontrolišu meč i ostvare pobedu koja je značila sve, ostavivši Nišlijke i Novovarošanke razočarane.



-Za mene najveći uspeh u istoriji našeg kluba. Morali smo kroz tri faze do Druge lige. Ono što me čini najponosnijom što smo uspeli oslanjajući se na svoj princip, oslonca na šabačku decu (Čvorić, Milinković Đurić, Trkulja), povratka naših nekadašnjih košarkašica (Ristić, Veselinović, Radovanović, Đukanović) i veliku pomoć Grujić Kostić i Todorović – naglasila je Jelena Stošić.
Radnički, Polet, Ćuprila, Zlatar, Priboj, Užice, neki su od rivala Šapca u PL zapad, dok će seniorke, između ostalih, protiv: kragujevačkog i beogradskog Radničkog, Proletera, Karaburme, Basket Čačak...
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa