31. maj 2012.31. maj 2012.
PREDVODNICI GRADSKE SKUPŠTINSKE VEĆINE DS I URS POTPISALI SPORAZUM

NOVA STARA KOALICIJA

Prošle srede u prostorijama Gradskog odbora DS potpisivanjem koalicionog sporazuma ove stranke i URS ostvarena odbornička većina novog saziva gradske Skupštine. Baza saradnje ““ smernice razvoja grada. Do konstituisanja moguće proširenje partnerstva na LDP i SPO
Sudeći po izjavama gradskih čelnika DS i URS, prilikom potpisivanja koalicionog sporazuma, naredne četiri godine neće biti bitnih izmena u šabačkoj gradskoj vlasti. Naime, Miloš Miloševć ostaje na funkciji gradonačelnika, dok će dr Slobodan Mirković biti predsednik Skupštine i u ovom mandatu. Po postignutom dogovoru mesto zamenika gradonačelnika pripada predsedniku gradskog odbora URS Nemanji Pajiću.
Potpisani koalicioni sporazum podrazumeva da URS priznaje pravo DS da dalje pregovara i sklapa partnerstva sa drugim strankama koje su nakon glasanja osvojila odbornička mesta u gradskom parlamentu, te da te “nove partnere“ tretira isto kao DS. Time neće biti povređena stečena prava URS, a do konstituisanja Skupštine, koja bi trebala da se zakaže ovog a održi sledećeg petka, bilo bi realno očekivati da se trenutna koalicija DS-URS, proširi na tradicionalne saradnike LDP i SPO.
Bazu sporazuma predstavljaju smernice razvoja Šapca u naredne četiri godine. Koalicioni partneri su se složili da nastave politiku trasiranu u prethodnim mandatima. To podrazumeva intenzivne radove na stvaranju što povoljnijeg privrednog ambijenta za privlačenje stranih investicija, nastavak ravnomernog razvoja sela i grada, aktivnu socijalnu politiku i afirmaciju vrednosti koje su oličenje naprednih društava.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa