9. maj 2024.9. maj 2024.
M. Novaković

M. Novaković

FUDBAL: PRVA LIGA - PLEJ OF

Baraž nada živi

Veliki trijumf protiv šampiona. Pobeda i dominacija u igri. Pobeda Mačvu sačuvala u borbi za baraž. Veliki derbi u Ubu, oba tima pred imperativom
Bez obzira na koji način će Mačva okončati sezonu, svakako jedno od obeležja iste biti pobeda protiv šampiona Lige i najvećeg imena u takmičenju. Pobeđen je OFK u utakmici koja je sačuvala nadu Šapčana za plasman u baraž.

Novaković se ne odlikuje visinom, ali ima “njuh” za gol koji je potvrdio u 55. minutu kada je bio na pravom mestu da glavom valorizuje odličan centaršut. U finišu, u jeku jalovih napada prestoničana usledila je kontra. Sani je zaustavljen, ali je Pantić sve pratio za konačan rezultat. OFK nije dobro podneo poraz, iako nema efekta na njih. U finišu se dogodilo i koškanje na sredini terena, a isključen je i Simo Kurnić, trener gostiju nakon serije prigovora arbitrima.

Mačva - OFK Beograd 2:0 (0:0)
Stadion Mačve. Gledalaca: 1.000. Gl. Sudija: M. Mihailović; pomoćnici: Radoičić i Šoškić. Strelci: Novaković u 55. i Ristić u 89. minutu. Žuti kartoni: Pejović, Ristivojević, Stevanović, Adamović, Sladojević, Abdulahi i Ristić (Mačva); Abosa, Simonović i Gojković (OFK)
MAČVA: Gočmanac, Adamović (Sladojević), Jevtić, Marković, Mijailović (Abdulahi), Novaković, Pejović, Radunović (Ristić), Ristivojević, Stevanović, Vraštanović,


Vratila se Mačva na poziciju šest, a zaostatak za četvrtim mestom smanjila na pet poena tri kola pre kraja. Sada je Tekstilac ciljani rival. Njima Mačva gostuje u poslednjem kolu, ali pre toga slede Jedinstvo u Ubu i Inđija u Šapcu. Ubljani su u naletu i sanjaju direktan plasman u elitu, jedan neuspeh može im sve oduzeti i jasno je koliko će u subotu biti motivisani, ali motiva ne sme da nedostaje ni Mačvi.

L. Pejović


Glušica ne računa na Stevanovića i Sladojevića zbog suspenzije. Ubljani su u seriji od dve pobede. Realno je da Inđija savlada Radnički i neuspeh Jedinstva bi ponovo Vojvođane doveo na drugo mesto. Neuspeh bi Mačvu i definitivno odvojio od baraž nade. Remi nije po meri nijednog tima.

Najnoviji broj

16. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa