16. maj 2024.16. maj 2024.
Žarko odličan na tatamiju (foto: priv. fb profil Ž. K.)

Žarko odličan na tatamiju (foto: priv. fb profil Ž. K.)

TEKVONDO: EVROPSKO PRVENSTVO

Povreda na putu sna

Biti deveti u Evropi, kao najmlađi član reprezentacije i u debiju na seniorskom nivou na najvećim takmičenjima zvuči odlično. Reći da je deveto mesto bilo vrlo blizu medalje, na prvu reč ne izgleda realno, ali nastup Žarka Krajišnika, šabačkog tekvondiste, pokazuje da je istinito.

Član TK Šabac i reprezentativac Srbije nastupao je na Evropskom prvenstvu u Beogradu u kategoriji do 68 kg. Bilo je to prve veliko takmičenje u seniorskoj kategoriji za kadetskog i juniorskog vicešampiona sveta, odnosno juniorskog šampiona Evrope. U prvom kolu je savladao reprezentativca Severne Makedonije i plasirao se u osminu finala. U drugoj rundi rival je bio Ukrajinac, takmac koji je u prethodna dva duela protiv Žarka ubedljivo slavio.

- Spremali smo se posebno za njega. Žarko je imao fenomenalnu podršku publike, od porodice, drugara iz škole, kluba, do članova drugih klubova, reprezentacije i prisutnih - predočio je Miloš Lazić, jedan od dvojice klupskih trenera Krajišnika (uz Jovana Dedića) koji je uz Žarka bio i pored borilišta.

Žarko je bio izvanredan u prvoj rundi. Dominirao je, imao prednost od 14:8 i držao sve u svojim rukama. U poslednjim sekundama runde doživeo je povredu nosa. Žarko je žarko želeo da nastavi. Lekar je bio protiv, insistirao je da nema nastavka. Odluku prema pravilima donosi supervizor Evropske federacije koji je ipak presudio da neće biti nastavka meča. Žarko je poznat kao neko ko se odlično nosi s pritiskom. Odlučan je bio da pokaže mnogo na debiju, što je i učinio.

M. Lazić i Ž. Krajišnik (foto: priv. fb profil Ž. K.)


-Hvala svima koji su bili uz mene. Velika podrška u svakom trenutku činila me je jačim. Priprema svakog velikog takmičenja je proces u kome učestvuje mnogo ljudi, veliko hvala svima. Žalim što nisam dobio dozvolu da nastavim borbu, iako je želja bila snažna. Nastaviću da radim vredno i radujem se novim takmičenjima – rekao je mladi šabački tekvondista.

- Svi smo ponosni na Žarkov nastup. Protivnika od koga je dva puta ubedljivo poražen potpuno je kontrolisao. Velika je verovatnoća da bi pobedio. U četvrtfinalu Ukrajinac je ubedljivo obezbedio medalju. Postoji žal, ali ono što je pokazao daje razlog za velike snove i najveći optimizam za budućnost - dodao je Lazić.

Najnoviji broj

25. jul 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa