16. maj 2024.16. maj 2024.
Borba za čast: detalj protiv OFK

Borba za čast: detalj protiv OFK

FUDBAL: PRVA LIGA – PLEJ OF

Finiš za čast

U poslednja dva kola Mačva igra za što bolji plasman. Baraž nije u dometu, ali uz dobre rezultate u finišu može i do petog mesta. Mačva rasterećena, Inđija pred imperativom pobede
Jedinstvo nije prekinulo svoj nalet ni protiv Mačve. Postigli su golove u pravim trenucima. U finišu poluvremena i na sredini drugog smirivši duel kako im je i odgovaralo. Jedna pobeda ih deli od istorijskog plasmana u elitu. Mačvu ni teorija ne drži u baraž borbi, ali sezona je, kako ističu u klubu, uspešna i u presotala dva kola predstoji borba za šest bodova i najbolji mogući plasman koji god da bude.

Jedinstvo – Mačva 2:1 (1:0)
Ub. Gledalaca: 1.200. Glavni sudija: Stefan Đokić (Vlasotince); pomoćnici: Todorović (Jagodina) i Milićević (Kuršumlija). Strelci: Stojanović u 43. i Ibrahim u 59. minutu (Jedinstvo); Stanojević u 90+5. minutu. Žuti kartoni: Mitić, Pajić, Stojanović (Jedinstvo); Pejović, Vraštanović, Adamović, Novaković, Ristić, Jovanović (Mačva).
MAČVA: Gočmanac, Marković, Jevtić (Jovanović), Ristivojević, Jovović, Adamović (Mijailović), Vraštanović (Stanojević), Novaković, Abdullahi, Radunović (Đorđić), Pejović (Ristić).


Inđija nema uspešnu sezonu ukoliko ne sačuva poziciju za baraž, a neskriveno želi i direktno u Super ligu. Slabih 0:0 protiv Radničkog značajno su umanjili šanse. Moraju da pobede i da se nadaju neuspehu Jedinstva u Mitrovici. Janjić i Desančić su najveće pretnje, kao i Stojanović.

B. Vraštanović


Mačva će ih dočekati bez Martina Novakovića koji je pod suspenzijom zbog kartona. Tradicija je na strani Mačve, u poslednja tri meča u Šapcu dva puta su slavili domaćini, jednom je bilo nerešeno. Šabački klub je bez presije rezultata, Inđija pred imperativom, ne samo zbog borbe za drugo mesto, već i zbog još neobzebeđenog baraž mesta. Smederevo i Tekstilac još vrebaju.
D. B.

Najnoviji broj

25. jul 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa