16. maj 2024.16. maj 2024.
Detalj iz Jagodine(foto: SRL fb strana)

Detalj iz Jagodine(foto: SRL fb strana)

RUKOMET: BORBA ZA BRONZU (Ž)

Medicinar četvrti

Jagodina je na svojoj strani imala domaći teren, iskustvo i to je na kraju odnelo prevagu taman za jedan gol u izjednačenom meču. Iako je doskorašnji šampion pobedio, a Medicinar izgubio, na kraju je neupitno da više razloga za zadovoljstvo imaju Šapčanke.

Medicinar je četvrti u Srbiji sa vrlo mladom ekipom, baziranom na rukometašicama iz svog pogona. Nakon titule 2017. godine, četvrto mesto je najbolji rezultat tima u domaćoj ligi koji su ostvarili u tri navrata, 2018, 2022. godine i sada. Medicinar je napravio i jedan korak napred na tabeli u odnosu na prethodnu sezonu.

N. Radić


-Kraj teške sezone. Malo ko nas je video u plej ofu, ali smo se izborile za njega. Nismo ni tu želele samo da statiramo, pružili smo dobre igre i sve što smo uradili ove sezone je pokazatelj da možemo mnogo i putokaz za narednu sezonu. Znamo na čemu treba da radimo, imamo vetar u leđa dobrog rezultata – istakla je mlada Nevena Radić.

U narednoj sezoni u Super ligi neće biti dva velika imena, kragujevački Radnički i Vojvodina nisu uspeli da izbore opstanak, poklekli su u plej autu, a umesto njih će u Super ligi igrati Bor, povratnik nakon jedne i Beograd, povratnik nakon dve sezone.

Jagodina – Medicinar 25:24 (11:12)
Jagodina. Gledalaca: 250. Sudije: Cvetković i Nikolić (oba Leskovac). Sedmerci: Jagodina 5(4); Medicinar 10 (9). Isključenja: Jagodina 6; Medicinar 16 minuta.
MEDICINAR: Jovanović 4, Lukić, Radić 1, A. Vasić 2, Lacković, Gezović (2 odbrane), T. Vasić 1, Cvejić (5 odbrana), Cvijanović, Blagojević 5(5), Stević, Dragosavljević 7(4), Mandić 4, Vuksanović (3 odbrane)


Pauza do naredne sezone je duga, traje do sredine septembra, ali će nekoliko rukometašica imati aktivno leto. Juniorska i kadetska reprezentacija Srbije će nastupiti na Svetskim šampionatima (19-30. jun juniorke) u S. Makedoniji i (14 – 25. avgust kadetkinje) u Kini, gde će svakako biti članica Medicinara.

Najnoviji broj

25. jul 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa