6. jun 2024.6. jun 2024.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Saradnja PU „Naše dete“ i Eliksir Fondacije

Nastavak projekta rekonstrukcije dvorišta šabačkih vrtića

U okviru prve faze radova u tri vrtića u samom centru grada ovog proleća postavljene su dečje sprave za igru, rekonstruisane zelene površine u vrtićima „Poletarac“ i „Radost“, kao i ogradni zid u vrtiću „Poletarac“
U dvorištu vrtića „Poletarac“ Predškolske ustanove „Naše dete“ Šabac u utorak su održani program i radionica povodom nastavka projekta rekonstrukcije dvorišta šabačkih vrtića, koji je u oktobru prošle godine pokrenut sa Eliksir Fondacijom. U okviru prve faze radova u tri vrtića u samom centru grada ovog proleća postavljene su dečje sprave za igru, rekonstruisane zelene površine u vrtićima „Poletarac“ i „Radost“, kao i ogradni zid u vrtiću „Poletarac“. U drugoj fazi, koja je planirana za jesen, biće rekonstruisana ograda u vrtiću „Snežana“, uređena zelena površina i postavljen zalivni sistem. U ova tri vrtića je trenutno nešto više od 300 mališana, od jaslenog do predškolskog uzrasta, a ukupna vrednost izvedenih i planiranih radova je oko šest miliona dinara.

Foto: Glas Podrinja


Podrška unapređenju uslova u obrazovanju
U okviru istog projekta prošle jeseni postavljene su dečje sprave i uređeno dvorište i ograda u vrtiću „Bajka“. Vrednost radova u tom šabačkom vrtiću bila je oko četiri miliona dinara.

Foto: Glas Podrinja


-Dvorišta šabačkih vrtića ispunjena dečjom radošću, grajom i osmesima čini mi se da daju pravi i pun smisao ovom projektu. Nakon mališana u vrtiću „Bajka“ čije dvorište smo rekonstruisali u oktobru prošle godine, oko 300 dece koja pohađaju ova tri vrtića u samom centru grada dobilo je potpuno nov prostor za igru i druženje. Ovaj projekat ima za cilj unapređenje uslova u obrazovanju i deo je naše sveobuhvatne podrške unapređenju uslova u obrazovanju i ostvarenja naše vizije da stvaramo nasleđe kroz održivi razvoj na dobrobit zajednice. Eliksir Fondacija je u proteklih pet godina koliko postoji podržala i pokrenula više od 250 inicijativa i projekata koji doprinose održivom razvoju u lokalnim zajednicama u kojima poslujemo- Šapcu, Negotinu i Prahovu, na dobrobit zajednica sa kojima radimo- rekla je upraviteljka Eliksir Fondacije Margareta Musić.

Upraviteljka Eliksir Fondacije, Margareta Musić, Foto: Glas Podrinja


Primer dobre prakse
Projekat ima za cilj podršku mladim šabačkim preduzetnicima, pa su i na radovima u ova tri vrtića partneri „Korten art“. „Mali atelje“ i „Rasadnik Džagić“.

Foto: Glas Podrinja


-Želeo bih da se zahvalim u ime Predškolske ustanove „Naše dete“ na ovoj donaciji. Naglasio bih da je prepoznato tačno ono što nam je trebalo, a to je nešto uz pomoć čega će naši zaposleni na još kvalitetniji način obavljati vaspitno- obrazovni rad u prirodnim, ali stimulativnim uslovima, što decu posebno usrećuje. Trebalo bi napomenuti i to da je ovo dobar primer prakse kako privreda može da doprinese i pomogne. Ova saradnja, trenutno, mi smo je započeli, traje i trajaće još. Ovo je jedan od načina na koji mi decu uključujemo u lokalnu zajednicu još od malih nogu. Sve ostalo ja bih prepustio deci, jer to i jeste u suštini srž ovog projekta- naveo je direktor PU „Naše dete“ Vladimir Rabrenović.

Direktor PU “Naše dete”, Vladimir Rabrenović, Foto: Glas Podrinja


Deca, vaspitači i predstavnici donatora, nakon programa, u okviru likovne radionice, dovršili su oslikavanje zida muralom.
D.D.

Najnoviji broj

11. jul 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa