13. jun 2024.13. jun 2024.
Pet decenija od uspeha Metalopalstike

Pet decenija od uspeha Metalopalstike

RUKOMET: PET DECENIJA OD PROMOCIJE

Pola veka sećanja

Pobedom protiv FAP Priboj 20:17 26.05.1974. Metaloplastika je obezbedila ulazak u Prvu saveznu ligu. Postali su plavi prvi šabački kolektiv koji se nakon Mačve našao u eliti. Uspeli su u poduhvatu: Antonijević, Fajfrić, Andrić, Smiljanski, Radivojević, Mijatović, Aleksić, Savić, Jerotić, Damnjanović, Amidžić, Pajić... Boravak Metaloplastike među najboljima traje do danas, a jubilej je obeležio deo generacije koja je ostvarila veliki rezultat, zajedno sa kasnijim prvotimcima, tvorcima najvećih uspeha osamdesetih.

-Sećamo se velikog uspeha, prijatelja koji više nisu sa nama, no žive u uspomenama. Oživljavamo i sećanje na divne periode druženje. Naša snaga bio je kvalitet, kao i timski duh i drugarstvo koje nas je krasilo. Ideja za okupljanjem potekla je od Voje Andrića. Mislim da je finale bilo prilika da i klub obeleži ovaj rezultat ostvaren 26. maja – rekao je ondašnji prvotimac Momčilo Jerotić.

Osim evociranja uspomena pokrenuta je i incijativa o osnivanju Fonda Aca Trifunović.

-Bio bi to fond iz koga bi obezbeđivali godišnju nagradu za uspešne rukometne pojedince. Susreti će biti svake godine dok nas zdravlje služi. Ponosni smo što smo deo slavne istorije i najmanje što možemo je da čuvamo sećanje – dodao je Vojislav Andrić.

Najnoviji broj

18. jul 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa