12. jul 2012.12. jul 2012.

GDE OTIĆI NA LETOVANjE?

Interesovanje naših sugrađana za odmor u inostranstvu je približno na istom nivou kao proteklog leta. Kao što smo naveli u prošlom broju našeg lista, Grčka je i dalje najtraženija destinacija za letovanje a razlika je u tome što se ove godine najviše traže jeftiniji aranžmani kako tvrde predstavnici turističkih agencija u Šapcu. Pored Grčke traženi su i aranžmani za Crnu Goru.
Cena je danas veoma bitan faktor pri odlučivanju gde ove godine otići na letovanje. U Šapcu postoji nekoliko turističkih agencija koje nude razne destinacije za letovanje i odmor. Cene variraju. Kada je plaćanje u pitanju na raspolaganju su opcije ranih rezervacija, otplata na rate, plaćanje čekovima, plaćanje putem administrativne zabrane i ponude popularno nazvane “poslednji minut“, kada se za svega stotinak evra mogu dobiti odlično opremljeni apartmani u Grčkoj.
U turističkoj agenciji San Turs (Sun Tours) se slažu da je ekonomska kriza prouzrokovala tražnju jeftinijih destinacija. Njihovi klijenti se najčešće odlučuju za Grčku. Pored adekvatnih destinacija u ovoj agenciji se trude da potencijalnim klijentima izađu u susret i raznim modelima i povoljnostima pri plaćanju omoguće odlazak na letovanje.
- “Jeste kriza ali za letovanje se nekako uvek skupi novac. Teško nam je da prekinemo tradiciju, osećali bi se nekako potišteno i tužno. U San Tursu smo pronašli odgovarajući smeštaj i dobre uslove plaćanja letovanja. “ ““ uglas govore članovi jedne porodice koja će, uprkos krizi, i ove godine otići u Grčku na more.
Ipak, svi građani su složni da cena „diktira“ gde će ove godine otići na letovanje. Usled krize koja je zahvatila čitavu Evropu svi imaju istu želju ““ prilagoditi se novonastaloj situaciji na tržištu. Zbog toga su ove godine najpopularniji oni koji nude povoljne uslove plaćanja turističkih aranžmana u skladu sa mogućnostima klijenata.
Na vratima jedne popularne turističke agencije zatekli smo zadovoljnog klijenta koji nam u dahu izgovara sledeće:
- “Žena, dete i ja u Sutomore na 7 dana, ne bude mi neki odmor ali opet znači malo se osoliti i isunčati“. U ovoj agenciji (reč je o Venera Tursu) kažu da njihova najpovoljnija ponuda za četvoročlanu porodicu iznosi oko 450 eura dok je za dvoje ta suma oko 300 eura.
Turističke agencije se trude da privuku kupce i obezbede što više povoljnosti, kako bi Šapčanima bili pristupačni aranžmani na moru. Odnos cene i kvaliteta usluge nikad nije bio povoljniji, kažu nam prodavci turističkih aranžmana.
Predlažemo da obavezno kupite sledeći broj novina “Glas Podrinja“ jer Vas očekuje spisak najpovoljnijih ponuda (aranžmana) za letovanje ove godine a možda i neko pravo letnje iznenađenje“¦

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa