19. jul 2012.19. jul 2012.
PAD NAPONA U TRBOSILjU

KAKO JE TAKO JE

Nakon rekonstrukcije električne mreže jedan broj domaćinstava u Trbosilju i dalje ima problema sa padom napona. Tvrde da je reč o svesnom nemaru nadležnih zbog intervencije inspektora. U ED Loznica kažu da su radovi izvedeni u skladu sa mogućnostima te da su žitelji Trbosilja dobili mnogo više od onih koji se nisu žalili, a objektivno su veći potrošači
Pre sedam godina uradili smo stubove. Sve fizičke radove smo sami izveli. Uložili smo novac u materijal, platili geometra. Nakon toga zatišje. Ništa se nije dešavalo, pa smo rešili da slučaj prijavimo inspektoru. Po njegovom nalogu, došli su radnici elektrodistribucije krajem prošle godine i otpočeli rekonstrukciju mreže. Međutim, to nije označilo kraj našim problemima, počinje svoje izlaganje Miloš Ninković iz Trbosilja.
Po njegovim rečima, iako je Republički inspektor naložio da se ceklokupna mreža rekonstruiše do kraja prošle godine, to se nije desilo. Radovi su izvedeni polovično. Četiri kuće, od ukupno 11 domaćinstava koja su učestvovala u radovima, dobile su adekvatan napon, dok je kod ostalih stanje nepromenjeno.
-Oni jesu postavili jedan deo. Odnosno, postavljena je trafo stanica, i četiri kuće u nazad su dobile presek 40 puta 70 plus jedan od 16 kvadrata za ulično svetlo. I onda je sve stalo. Nama nije bilo boljitka. Naprotiv, stanje je pogoršano. Prikačili su nas na stari deo linije, na dve žice iz sedamdeset treće godine, kaže Milošev rođak Dragan Ninković, i objašnjava da je to bio povod nove intervencije inspektora iz Kosovske Mitrovice. Ali njegov nalog, ni ovaj put nije u potpunosti ispoštovan.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa