16. avgust 2012.16. avg 2012.
ŠKOLA JAHANjA

BESPLATNA LETNjA ZABAVA

Preko trideset polaznika, različite dobi, svakog radnog dana, na ekonomiji Srednje poljoprivredne škole u Šapcu, ovog leta, stiče ili usavršava veštinu jahanja
Od prvog jula počela je sa radom promotivna škola jahanja u Srednjoj poljoprivrednoj školi. Danas već broji preko 30 polaznika, koji se svakim radnim danom od 18 časova do sumraka, okupljaju na prostoru školske ekonomije ne bi li ovladali osnovnom tehnikom, ili unapredili već postojeća znanja.
- Najviše je dece. Predškolskog i školskog uzrasta. Za njih su rezervisani utorak i četvrtak. Sa odraslima radimo ponedeljkom, sredom, i petkom ““ istakao je trener, trostruki pobednik višeboja Draža Makević, i objasnio da se prvi časovi bez obzira na starost bitno ne razlikuju.
- Kada dođe neko novi prvo mu testiramo mogućnosti. Potom se, obično, za dva, tri časa oslobode straha i počnu da rade vežbe u skladu sa svojim psiho-fizičkim sposobnostima. Deca uče da sede, balansiraju na konju, neke osnovne stvari. Odrasli, u zavisnosti od ranijeg poznavanja i iskustva sa ovim sportom, imaju malo ozbiljnije treninge ““ kaže Makević, i ističe da osnovnama jahanja može ovladati svako, dok neki veći dometi zavise od talenta i volje pojedinca.
Sudeći po dosadašnjim komentarima, organizacijom časova ali i stečenim znanjem, zadovoljni su i deca i roditelji.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa