4. oktobar 2012.4. okt 2012.
OTVORENA POZORIŠNA SEZONA 2012/2013.

SLAVLjENIČKI I PREMIJERNO

Otvorivši vrata novog Pozorišnog kluba u ponedeljak, 1. oktobra, Zoran Karajić, upravnik Šabačkog pozorišta, na simboličan način uveo je šabačku publiku u novu pozorišnu sezonu.
O majstoru primenjenih umetnosti, ali i izvanrednom organizatoru likovnog života u Šapcu, Vladislavu Lalickom, progovorio je akademski slikar Radovan Mirazović.
-Vlada Lalicki bio je hedonista, čovek grada, sjajan slikarždekorater, vrlo popularan, uvažavan i tražen u svetu pozorišta, filma i televizije tokom šezdesetih pa do početka osamdesetih godina 20. veka. Bio je čovek sa vizijom, kulturni poslenik vrednih inicijativa - rekao je Mirazović otvarajući izložbu scenografije i kostima u čast Lalickog.
Pomalo simbolično, ali s punim pravom, ovogodišnja nagrada „Boris Kovač“ za umetnički doprinos radu Šabačkog pozorišta u prošloj sezoni pripala je Jeleni Stokući, kostimografu.
-Pozorište na vatrometini okruženja, susreti, saradnja, uzbudljivi dijalog. Pozorište, kultura protiv provincijalizma i primitivizma u umetnosti. To je ono što su svakako poruke sa kojima ulazimo u nove pozorišne pobede nad svim onim neprijateljima koji su tu. Jesen je dobro vreme za svadbe i pozorišta. Imao sam sreću na svadbi i u pozorištu. Ovoga puta mogu da budem ponosan što sam na neki način i kum ove pozorišne sezone i da vam poželim mnogo lepih susreta u Šabačkom pozorištu - rekao je Nebojša Bradić, reditelj.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa