11. oktobar 2012.11. okt 2012.
ŠABAČKO POZORIŠTE

ZA SVAKOGA PONEŠTO

Na završnoj večeri tradicionalne smotre „Teatar na pravom putu“ u nedelju, 7. oktobra, premijerno izvedena komedija „Otmica i vaznesenje Julijane K“ po tekstu i u režiji Željka Hubača. U saradnji sa Bibliotekom šabačkom predstavljena i rediteljeva knjiga drama “Bizarno“ u izdanju Šabačkog pozorišta i KIZ „Altera“ iz Beograda. Glumac večeri Ljubiša Barović. Najbolja predstava „Jedan čovek, dvojica gazda“ Knjaževsko-srpskog teatra iz Kragujevca
Tokom prošle sedmice Šapčani su imali priliku da pogledaju dve premijere domaćeg pozorišta i četiri gostujuće iz Kragujevca, Zrenjanina, Prištine i Inđije. Izvedena je i predstava „Greta strana 89“ Scene„Maska“ iz Šapca. Ovogodišnja revija “Teatar na pravom putu“ ponudila je raznolikost kada su u pitanju ne samo vrste predstava, već i njihovo vremensko trajanje, veličina ansambala. Velikom scenom dominirali su kako već afirmisani i dobro poznati glumci, tako i oni mladi koji su svoje prve uspešne korake napravili na filmu i televizijskim serijama.
Završno veče otvorilo je premijerno izvođenje komedije po tekstu i u režiji Željka Hubača „Otmica i vaznesenje Julijane K“ Šabačkog pozorišta. Kako je istakao Milivoj Mlađenović, direktor Sterijinog pozorja, na predstavljanju knjige drama „Bizarno“ Željka Hubača, komedija predstavlja „omaž najboljima iz naše komediografske tradicije - Kovačeviću, Simoviću i Lazi Kostiću“.
Žiri u sastavu Kata Jugović, Marjana Isaković i Aleksandra Delić za najbolju predstavu proglasio je komediju R. Bina u režiji Nebojše Bradića „Jedan čovek, dvojica gazda“ Knjaževsko-srpskog teatra iz Kragujevca.
-Reditelj Nebojša Bradić je sa iskusnim ansamblom Kragujevačkog pozorišta ostvario uspešnu pozorišnu predstavu. U razvojnoj liniji drame glumci su ubedljivo prikazali različite i individualne karaktere. Vladan Živković, proglašen glumcem večeri, nonšalantno, duhovito, koristeći sve elemente komedije oblikuje svog Klenča opsednutog dobrim zalogajem i provodom. Ženski likovi, posebno Doli i Kristina, u izvođenju Isidore Rajković i Marine Perić Stojanović, učinilu su predstavu dopadljivom i šarmantnom. Originalno i samouvereno vladaju scenom Miodrag Pejković kao Frensis i Milić Jovanović kao Alfi. Uglavnom su uverljivo ostvareni i ostali likovi koji čvrsto, stabilno utvrđuju dramsku strukturu predstave. Muzičke i plesačke scene prate naraciju predstave čineći je složenijom i spektakularnijom. Scenografija i kostimi primereno prilagođeni vremenu i prostoru u kome se radnja odvija. Opšti utisak je da su glumci i reditelj bili snažno motivisani zajedničkom igrom tako da zaslužuju da budu pobednici na ovogodišnjem festivalu „Teatar na pravom putu“ - rekla je Kata Jugović obrazlažući odluku žirija.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa