18. oktobar 2012.18. okt 2012.
165 GODINA BIBLIOTEKE ŠABAČKE

HRAM PISANE REČI

Dvodnevnom proslavom prošle sedmice obeleženo skoro dva veka postojanja jedne od najstarijih ustanova kulture. Izložbu „Srbija na karti Evrope i sveta“ Narodne biblioteke Srbije u četvrtak, 11. oktobra, otvorio Miroslav Tasić, državni sekretar Ministarstva kulture i informisanja. Svečanom skupu prisustvovali i Njegovo preosveštenstvo episkop šabački Lavrentije i gradonačelnik Šapca Miloš Milošević. U petak, 12. oktobra, dodeljene nagrade najboljim čitaocima
Vladičanski dvor, danas hram šabačke kulture, ugostio je prošlog četvrtka mnogobrojne goste, saradnike i prijatelje Biblioteke šabačke. U dvoru kulture i središtu pisane reči proslavljeno je sto šezdeset pet godina postojanja prigodnim programom. Barokna muzika u izvođenju Karoline Beter i Darka Karajića otvorila je svečanost ustanove koja godinama unazad neguje prave vrednosti stajući u odbranu dostojanstva kulture.
- Velika smo čitaonica i kolevka čitanja sa čitaocima svih uzrasta od beba koje kroz igru uvodimo u svet knjiga. Sa knjigama i starinama, digitalnim kolekcijama, tradicionalnim i novim bibliotečkim programima, pouzdano smo na putu svoga vremena ““ biblioteke moderne tradicije ““ rekla je Sonja Bokun Đinić, direktorka Biblioteke šabačke.
Koliki značaj u očima drugih ima Biblioteka šabačka pokazale su i kolege iz Narodne biblioteke Srbije svojom izložbom „Srbija na karti Evrope i sveta“. Po prvi put posle sto osamdeset godina neprocenjivo blago kartografije izneto je iz Nacionalne biblioteke kako bi do kraja meseca oktobra bila dostupna „na polzu i uživanje“ svih onih koji će je pogledati.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa